האם בקשה להחמרת מצב עלולה להוביל לשינוי אחוזי הנכות לרעתי?

  • החמרת מצב לנכות כללית
    בני | 21/07/2022 18:43

    בקשתי החמרת מצב  על  אי כושר עבודה שנקבע לי לפני 6 שנים 65 אחוז.אני 10 שנים בפנסייה יצאתי מרצוני עקב  בעיות רפואיות  ונפשיות.

    לאחרונה  מטופל  בקנאביס רפואי  ורציתי להעלות את אי כושר העבודה  כי 10 שנים לא  עבדתי ואין מצב שאצליח  לעבוד .סובל מדלקת מפרקים קשה  וסובל מ - 8 בלטים  בגב  ומסורב ניתוח  בצוואר כולל סכרת.

    האם יש חשש  שבמקום  להעלות לי אחוזים  יורידו?  האם יש  תקדים? האם זכותי בוועדה לסירוב  בדיקה  שזה ממש משפיל שאני אחריי עשרות שנים של בדיקה  ב2 דקות  ינסו לפתור בעיה של שנים.? מרגיש כמו באינקויזצייה. לא מגיע לתמחר את עצמי  ושיסתפקו בכל החומרים של הרופאים והמילויים האם זה אפשרי לבקש? ראוי לציין שנקבע לי 5 ועדות.

    • האם בקשה להחמרת מצב עלולה להוביל לשינוי אחוזי הנכות לרעתי?
      עו"ד שירי אלון | 23/07/2022 17:59

      צהריים טובים,

      בעת הגשת תביעה להחמרת מצב (במקרה הזה בגין אובדן כושר עבודה) המוסד לביטוח לאומי יכול להחליט שהוא פותח את תיק הנכות הכללית ומזמן אותך לוועדות רפואיות לבדיקה מחדש. הנושא נתון לשיקול דעתו של רופא המוסד לביטוח לאומי.

      לאחר שיקול דעתו של המוסד לביטוח לאומי... הכוונה הינה בעצם שהמוסד לביטוח לאומי ראשי לזמן אותך לוועדה רפואית לצורך בדיקת מצבך הרפואי (לכן חשוב מאוד להגיע עם מסמכים רפואיים עדכניים אודות מצבך) ובמידה ותימצא זכאי לבדוק אותך גם לעניין דרגת אי כושר. אדגיש כי אתה יכול לבקש שהוועדות יתקיימו ללא נוכחותך אך הנושא תלוי בשיקול דעתו של רופא המוסד לביטוח לאומי והוא יכול להחליט שנוכחותך בוועדות הינה חובה ומכן שתהיה חייב להגיע לבדיקה בוועדה רפואית ובמידה ולא תגיע תביעתך תידחה. אדגיש כי המוסד לביטוח לאומי עלול לפגוע בנכות הקיימת משמע להפחית את אחוזי הנכות שנקבעו לך בעבר/ לשנות את סעיפי הליקוי ואף להעלות אץ אחוזי הנכות הכל תלוי המסמכים הרפואיים שאתה מציג לוועדה ובדיקתך בוועדה הרפואית במידה ותידרש לכך.

      כמו כן החלטות הוועדות הרפואיות עלולות להיות שונות הנכות הקודמת שנקבעה לך (לטוב או לרע).

      חשוב מאוד להציג לוועדות הרפואיות מסמכים עדכניים אודות המחלות/ פגימות מהן אתה סובל וכמובן מסמכים המעידים על פגיעה ביכולת התעסוקה.

      בהנחה ונקבעו לך 5 וועדות אזי שהמוסד לביטוח לאומי יבדוק אותך בהתאם לתחומי המומחיות של הפגיעות שלך למשל אורתופדיה/ פנימאי/ ריאומטולוג וכיוצ"ב. לטובת מיצוי הזכויות שלך אני מציעה שתגיע לוועדה עם מסמכים רפואיים עדכניים המציינים מהם הפגיעות והמגבלות מהן אתה סובל (ניתן ורצוי לשלוח את המסמכים למוסד לביטוח לאומי עוד בטרם תגיע לוועדה) וכן נתונים אודות השכר שלך כדוגמת אישור מעסיק לעניין גובה השכר שלך, היקף שעות עבודה, סוג עבודה וכו. ישנה חשיבות גם לצירוף של מסמך רפואי מרופא תעסוקתי המתייחס לעניין המגבלות הרפואיות שלך. בריאות איתנה

      איחולי בריאות.

      בברכה,

      שירי אלון, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי
      מצדה 7, מגדל ב.ס.ר 4 (קומה 23), בני ברק
      טלפון: 03-6766602 ; מייל: shiri@eghert-kraus.co.il