אחריות פלילית

  • שאלה פלילית מוסרית משפטית
    ארנון | 21/07/2022 09:56

    במידה ואתה נמצא עם אדם במקום מסחרי, והוא סובל מקליפטומאניה, האם העובדה שאתה נמצא לידו, גם אם אינך ער לפעולה באותו רגע, וכמובן שאינך שותף בשום צורה לפעןלה שלו, אתה נמצא במצב משפטי פלילי. כיוון שהכל מצולם היום, זה יוצר מצב שאין בד"כ סאונד רק תמונה, ואם אתה צמוד לקליפטומן אתה מדבר איתו והוא גונב כחלק ממחלה כנראה, האם עצם הקשר שלך איתו מעמיד אותך בסכנה פלילית כלשהי? מה יחס הרשויות בארץ לזה וגם בחו"ל. יש הבדלים?

    • אחריות פלילית
      עו"ד עדי בוקר | 26/07/2022 08:34

      בוקר טוב,

      בארץ או בחו"ל, לך אין אחריות פלילית למעשיו של אחר וגם אם יש חדש למעורבותך הרי שעל גורמי החקירה/תביעה להוכיח את מעורבותך/ אשמתך.

      הימצאות בקרבתו או היכרות מקדימה עם מאן דהוא אינה מספקת כדי להשית עליך אחריות פלילית.

      המשך יום נפלא.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com