עזרה כספית מההורים ברכישת דירה

  • מצב משפטי
    עומר | 17/07/2022 18:52

    שלום לעו"ד

    אשתי ואני מוכרים את הדירה שלנו וקונים נכס יקר יותר, הוריה הבטיחו להעמיד לרשותנו סכום גדול במתנה וללא התחייבות או הסכם ממון.

    העו" ד ששכרו הוריה הציע שלא יתנו את הכסף במזומן( כפי שאמרו שיתנו) אלא הציע שניקח אנחנו משכנתא גדולה על שמנו, הנכס יהיה על שמנו

    ואת המשכנתא נשלם חצי חצי מחשבוננו המשותף.

    אנחנו נשלם 5000 שח שהתכוונו לשלם והם יעבירו לנו מדי חודש 5000 שח, כך שסהכ נשלם 10 אלף בחודש.

    האם המצב הזה הופך אותם לבעלים של חלק מהנכס?

    אם ישלמו את חלקם במשכנתא מחשבונם הפרטי( אם נפצל את נמשכנתא במידה ויש דבר כזה ונשלם כל אחד מחשבונו 5000 שח) - האם זה הופך אותם למחזיקים בנכס?

    אם מחר קורה משהו והם מפסיקים לשלם את ה5000 שלהם - מה קורה אז?

    שואל כיוון שלא מוכן לשדרג את ביתינו בתמורה לכך שמישהו יהיה שותף שלי בנכס ויהיה לו מנוף עלי במקרה של פרידה חח או בכל מקרה אחר.

    אשמח לדעתכם ולאיזה מהלך יכול לצמצם את ההתערבות שלהם בנכס( אין לנו ברירה, נחתם חוזה והעסקה חייבת להתרחש)

    תודה

    • עזרה כספית מההורים ברכישת דירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 31/07/2022 15:12

      שלום עומר,

      ראשית יש לבדוק עם הבנק למשכנתאות אם יתן לכם משכנתא בסכום הגבוה יותר בהנתן מבחני ההכנסה שלכם ושווי הנכס.

      גם אם הבנק יאשר זאת כדאי לבחון את הכדאיות הכלכלית של מהלך כזה.

      אם המתווה אפשרי מבחינת הבנק יתכן שהבנק ידרוש כי ההורים יצורפו כלווים נוספים וכך תחול המשכנתא גם עליהם והם יהיו מחוייבים כלפי הבנק לשאת בתשלומים ועלול לחשוף אותם לחוב גדול משהתכוונו.

      בכל מקרה יש לערוך הסכם מסודר ביניכם לבין ההורים שמסדיר את תנאי המתנה, סכומה, ההתנהלות מול הבנק וכל העניינים הטעונים הסדרה ביניכם, לרבות ביחס להתערבות ההורים בעניינים הקשורים למכירת הדירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com