טופס 161

  • טופס 161 הודעת מעביד על פרישת עובד
    דורית | 15/07/2022 18:15

    מדובר על בחור נכה שהועסק במשרה חלקית בתעסוקה מוגנת כשנתיים לערך.

    בעקבות הקורונה הוצא לחלט הוחזר לעבוד לזמן מזערי ושוב הוצא לחלט ועד היום לא הוחזר לתעסוקה הנ"ל.

    כעת נשלח לו טופס 161 שאמור למלאו.

    1) האם זה הטופס שעליו למלאו שהרי לא עזב מרצונו , אלא הוצא לחלט ולבסוף לא הושב לעבודה.

    2) מה אומר הטופס הזה?

    • טופס 161
      עו"ד נטלי אבני | 21/07/2022 15:21

      מניחה שאתה בעצם שואל מה יקרה אם תהיה לך תאונה שלא במסגרת משלוחים

      במקרה של תאונת עבודה תצטרך להוכיח שהיית בדרך לעבודה, בעבודה או בדרך חזרה מהעבודה או שלא תוכר לך תאונת העבודה

      בברכה,
      טופס 161 הינו הודעת מעסיק על פרישה מעבודה של עובד. זהו טופס המופק בעת ניתוק יחסי עובד מעסיק ובו מוצגת הודעת מעביד על תשלום כספים ששילם לעובד במועד העזיבה כגון: פיצויים/ מענק עקב פרישה או מוות. בטופס זה מפורטים זכויותיו של העובד בגין כספי פיצויים והפרשות סוציאליות אחרות

      אין צורך שהעובד ימלא את הטופס אלא המעסיק צריך למלא אותו ולשלוח אותו מלא לעובד
      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com