נזקי רכוש בתאונה - מי אשם ?

  • תאונה בשל אי איתות שמאלה
    דביר | 14/07/2022 19:56

    התאונה קרתה בכביש דו סטרי בצומת לא מסומן אך קיים קו מקוקו לאורכו הרכב שנסע לפני עצר את הרכב כדי לפנות שמאלה (ללא איתות) לא הספקתי להאט די כדי לעצור את האופנוע לגמרי העפתי מבט קדימה ראיתי אפשרות עקיפה ויצאתי לכיוון השמאל שפתאום הרכב מתחיל לפנות ונתקלתי בחלקו השמאלי של הרכב מי אשם ?

    • נזקי רכוש בתאונה - מי אשם ?
      עו"ד גיל קראוס | 18/07/2022 15:44

      שלום רב,

      קשה לקבוע קביעות ברורות במקרה המתואר, אך אם הבנתי נכון ואתה נכנסת מאחור ברכב שלפניך, מרבית הסיכויים שהאחריות או לפחות רוב האחריות תוטל עליך בגלל אי שמירת מרחק מספיק.

      יש סיכוי שחלק מסוים מהאחריות תוטל על נהג הרכב שלא אותת, אבל שוב סביר להניח שעיקר האחריות תוטל עליך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il