כליאת שווא

  • עזרה בחנות ספרים
    זבולון | 14/07/2022 08:49

    שלום.

    אני עובד ברשת חנויות ספרים שפונה למגזר החרדי.

    בשנים האחרונות התחילה תופעה של ילדים שבאים לחנות לקרוא ללא כל כוונה לקנות את הספר, מדובר בגזילה לכל דבר ועניין, מעבר לכך ישנם ילדים אפילו לא טורחים להחזיר למקום את הספרים שהם קראו וכך נוצר מעמסה נוספת על העובד, ופעמים רבות שבא לקוח ומבקש ספר מסוים ורשום לי שהוא קיים במלאי אך אני לא מוצא אותו, ואז הלקוח מתייאש והולך בידיים ריקות, וכעבור זמן מה אני מגלה את הספר תחוב היכן שהוא ולכן הוא לא נמכר.

    התופעה הזאת היא הרסנית מהרבה בחינות ועקב הנזקים הרבים הפונציאליים שעלולים להתרחש בשל כך אז אנחנו כמוכרים מעירים לילדים, מסבירים להם שאסור לקרוא, ואוסרים עליהם את זה מכל וכל.

    הבעיה היא שמדובר בילדים קבועים שפשוט משחקים איתנו מחבואים, דהיינו, כשהמוכר אומר לו ללכת אז או שהוא מצפצף על המוכר וממשיך לקרוא או שהו אכן סוגר את הספר אבל חוזר יום למחרת ואז הריטואל קבוע.

    על פי החוק אסור לנו לנקוט באלימות כנגד אותם ילדים, אבל מצד שני חייבים למגר את התופעה הזאת, זה הפך למטרד קשה מנשוא מהרבה בחינות.

    אני חשבתי שניתן פעם לגשת לילד שקורא בספר ולבקש ממנו לשלם עבור הספר, הילד כמובן יסרב לשלם ואז אני אנעל אותו איתי בחנות ואסביר לו שהוא גנב והוא חייב לשלם על גניבתו, וכל עוד הוא לא יעשה זאת הוא יישאר איתי בחנות, במידה ואין לילד כסף לשלם אתן לא את מכשיר הטלפון של החנות על מנת שיתקשר להוריו ויסביר להם שהוא קרא בספר וכעת הוא חייב לשלם, ואז ההורים יתנו אשראי טלפוני ואשחרר את הילד.

    אני מעריך שאחרי הסיטואציה הזאת הילד לעולם לא יחזור, וכל חבריו ומכריו לא יחזרו.

    חשוב לציין שמדובר בטווח גילאים שנע בין גיל 9-10 ועד גיל 17-18.

    השאלה שלי היא האם יש מניעה חוקית לביצוע המעשה?.

    • כליאת שווא
      עו"ד עדי בוקר | 26/07/2022 08:56

      זבולון שלום,

      הייתי ממליץ לך בחום להימנע מהפעולות אותן פירטת בשאלתך שכן יתכן שיש בביצוען עבירה פלילית  של כליאת שווא עפ"י סעיף 377 לחוק העונשין ופתח לצרות ועבירות אחרות.

      עלייך למצוא פתרון יצירתי אחר למניעת הישנות מקרים אלה.

      המשך יום נפלא ובהצלחה.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com