חלוקת דירת מגורים בעת גירושין

  • שאלה
    Sara | 12/07/2022 15:43

    בעל ואישה נשואים עם ילדים ,   כעבור 12 שנה

    רכשו דירה מכספי המשפחה במתנה, בטאבו לא כתוב בחלקים שווים, זה נכון שהאישה אומרת היא תשתתף בהוצאות כמו שיפוצים , כחלק שכתוב לה בטאבו ? אין לה חצי בית , אלא פחות.

    • חלוקת דירת מגורים בעת גירושין
      עו"ד אורית אוחנה | 20/07/2022 17:17

      שלום שרה,

      אני לא בטוחה שהבנתי מה השאלה... כספי מתנה - אם לא הוחרגו במפורש, נכנסו לחשבון נפרד או נעשה הסכם ממון בגינם, סביר להניח כי יחשבו ככספים משותפים. אם נרכשה באמצעותם דירה משותפת, על שם שני בני הזוג - אז סביר שחלוקת הדירה תהיה שווה בשווה.  אם הדירה נרשמה בחלקים לא שווים - אז סביר שהחלוקה תהיה בהתאם. לגבי שיפוצים - זה השבחת הנכס ולכן ניתן לדרוש את הכספים שהושקעו בעת החלוקה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com