עבודה בשטח בהריון

  • עבודה בשטח בימי שישי ומשרת אם
    נ | 12/07/2022 13:33

    שלום,

    אני עובדת ברשות מקומית כפקחית בסיירת הירוקה. זוהי עבודה ברכב, אך נתקלת לא מעט באזרחים.

    בשנה האחרונה התחתנתי ונכנסתי להריון, וכיום אני בחודש 6 להריוני.

    פניתי למנהל הישיר שלי, שקשה לי לעבוד בשטח בגלל ההריון, והוא טוען שהריון זה לא מחלה.

    האם יש בחוק, שאישה בהריון לאחר חודש מסוים צריכה להכנס למשרד?

    אני עובדת 5 ימים בשבוע, שאחת ל4 שבועות אני מקבלת יום חופשי, ועובדת יום שישי.

    בעלי איש צבא, ומגיע רק בסופי שבוע הביתה.

    אני יודעת שיש דבר כזה הנקרא משרת אם. האם במשרת אם, המנהל/מעסיק יכול לחייב אותי לעבוד בימי שישי?

    • עבודה בשטח בהריון
      עו"ד נטלי אבני | 13/07/2022 14:30

      ממליצה לך לפנות לרופא משפחה שיתן לך מכתב המלצה לעבודה מהמשרד.

      אם המכתב מרופא המשפחה לא יעזור את יכולה לפנות לרופא תעסוקתי שיורה על עבודה מהמשרד אבל תצטרכי להסביר ולשכנע אותו מדוע את מתקשה לעבוד בשטח.

      בהצלחה.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com

      • עבודה בימי שישי
        נ | 14/07/2022 00:54

        תודה על המענה המהיר.

        מה לגבי משרת אם?