החזר העברה לאחר 5 ימעם

  • החזר העברה ע"י הבנק 5 ימים לאחר ההעברה
    ג'ני פוזניאק | 11/07/2022 13:35

    שלום רב, אמי בת 81 רכשה דירה לאחר שלפני כעשר שנים מכרה את דירתה. כשהגיע מועד תשלום של שובר 2, העברנו לה כספים מחשבוננו (שלי ושל בעלי). כמו כן קיבלנו אליה לחשבון הלוואה מחבר קרוב שבדיוק מכר את ביתו. כשהיה את כל הסכום מנהלת הבנק סירבה בצורה הכי מקוממת ובדיבור מגעיל לבצע את התשלום. היא דרשה חוזה ביננו לבין החבר. דבר שלא הייתה בעיה להביא. אך לתדהמתינו תוך כדי דין ודברים היא הודיע שביטלה את ההעברה והחזירה לו את הכסף!!!! הביטול נעשה 5 ימים לאחר שהכסף התקבל!!! תוך כדי מחאות אימי ובעלי שליווה אותה. האם יש לי מקום לתביעה כנגד מנהלת הבנק? אני יודעת שלפי כל חוק בנקאי אסור לגעת בכסף שהתקבל אם אני לא מרשה. (החשבון של אימי ואני שותפה) תודה מראש

    • החזר העברה לאחר 5 ימעם
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/07/2022 20:01

      שלום רב,

      לא ניתן לקבוע מבלי לדעת במדויק מהי עילת החזר. דרשי מהבנק הסבר בכתב.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il