הליך גירושין

  • הליך גירושין, נכסים והתחייבויות
    מודי | 10/07/2022 13:36

    שלום,

    אני שוקל להתחיל הליך גירושין לאחר 14 שנות נישואין עם שני ילדים בני 8 ו-13, לטובת הילדים (עד כמה שניתן) אני מעדיף שהילדים ישארו בבית, השאלה עם מי!

    לא בטוח שהאמא תסכים להשאיר אותם, כמובן עם נכונות מצדי לחלוק איתה את המשמורת באופן שווה, למרות שאנו משתי ערים שונות ובמהלך שנת הלימודים להורה השני יתאפשר לראותם רק בסופי שובע או חופשות.

    עוד עניין הוא הנכסים וההתחייבויות, יש לנו בית משותף עם משכנתא של 750 אלף שנותרו ממנה 550, ובנוסף הלוואה בבנק של 150 אלף, הכל יורד מהחשבון שלי!

    הבית שווה לפחות 1.5 מליון והוא נמצא על מגרש בשטח 900 מטרים ששווה איזה עוד 1.5 מליון... מה החוק אומר במקרה כזה, כמה היא תקבל? חצי? למרות שאת המגרש קיבלתי בירושה ולא נקנה בכסף.

    אשמח להכוונה, יעוץ...

    • הליך גירושין
      עו"ד אורית אוחנה | 11/07/2022 13:24

      שלום מודי,

      מטרת הפורום אינה לייתן ייעוץ גירושין כולל ומקיף כפי שהנך צריך. לא ניתן לענות על שאלותייך מבלי להיכנס לעובי הקורה. על כן, אני ממליצה לך להתייעץ בפרטי עם עו"ד לדיני משפחה ולבדוק כיצד כדאי לפעול בטרם תנקוט בפעולה כלשהי.

      בהצלחה

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com