תביעה בגין נזקי הצפה לרכב

  • האם לתבוע גם את חבתר הביטוח
    ריקי | 10/07/2022 09:04

    שלום רב,

    הרכב שלי הוצף בגשם כשחניתי בלילה. חברת הביטוח אמרה שאפעיל את הפוליסה והיא תתבע את העיריה ובסיום אני אתבע מהעיריה את ההשתתפות העצמית שלי והוצאות.
    חברת הביטוח לא תבעה את העיריה בטענה שהעיריה מבוטחת אצלה.
    האם אני צריכה לתבוע גם את העיריה וגם את חברת הביטוח לקבלת החזר ההשתתפות העצמית שלי וכו'?
    בתודה מראש על תשובתך,

    • תביעה בגין נזקי הצפה לרכב
      עו"ד גיל קראוס | 10/07/2022 15:39

      שלום רב,

      אני מבין שמדובר על ביטוח רכב מקיף. למעשה עומדות בפניך 2 אפשרויות -

      אפשרות אחת היא לתבוע רק את העירייה בגין כל הנזק לרכב ואז את לא מפעילה את הרכב שלך. כמובן שתצטרכי להוכיח כי העירייה אחראית להצפה וכי קיימת רשלנות מצד העירייה שגרמה או תרמה להצפה.

      אפשרות שנייה היא להגיש תביעה נגד הביטוח שלך בגין הנזק לרכב ולאחר מכן להגיש תביעה מול העירייה בגין ההשתתפות העצמית והפסד הנחת היעדר פרמיות.

      האפשרות השנייה היא הקלה יותר ומהירה יותר מבחינת קבלת הכספים. יחד עם זאת, מדובר בהפעלת פוליסה ולכן תפסידי כאמור הנחת היעדר תביעות (שתוכלי כאמור לנסות ולתבוע את העירייה גם בגין הפסד זה).

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • הרכב כבר תוקן לאחר שתבעתי את הפוליסה שלי
        ריקי | 10/07/2022 19:35

        תודה רבה על התשובה.
        הרכב כבר תוקן זה היה לפני שנה וחצי. תבעתי את הפוליסה שלי כי כך הנחו אותי בחברת הביטוח. הם אמרו שלאחר התיקון יתבעו את העיריה ואחר"כ אני אתבע מהעיריה את ההשתתפות העצמית שלי וכו'. מסתבר שהם לא תובעים את העיריה כי היא מבוטחת אצלם לטענתם. לכן אני צריכה לתבוע רק את העיריה? לא לתבוע גם את חברת הביטוח שהשאירה אותי עם ההפסד הזה מבלי לדאוג שאקבל אותו חזרה כפי שהבטיחה? בכל מקרה אני לא תובעת את הביטוח? רק את העיריה?
        ריקי?

        • תביעה בגין נזקי הצפה לרכב
          עו"ד גיל קראוס | 18/07/2022 15:39

          להערכתי התביעה צריכה להיות רק מול העירייה, זאת בהנחה כמובן שאפשר להוכיח כי רשלנות העירייה גרמה להצפה.

          חברת הביטוח בביטוח מקיף למעשה שילמה לך את כל מה שמגיע לך לפי הפוליסה ולכן לדעתי אין טעם להגיש תביעה גם נגדה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          רחוב מצדה 7, מגדל בסר 4 (קומה 23), בני-ברק
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il