חוות דעת של רופא תעסוקתי

  • רופא תעסוקתי המליץ והמעביד לא ממלא את ההמלצות
    לייני | 05/07/2022 11:18

    לפני שנה ושלושה חודשים עברתי אירוע מוחי,  לפני שחזרתי לעבודה הרופא התעסוקתי המליץ על הימנעות ממאמצים כמו עלייה במדרגות ,4 ימי עבודה בשבוע ו5-6 שעות ליום .

    בעבודה נאמר לי שאני חייבת לבצע ביקורי בית גם אם זה אומר שאני צריכה לעלות  2/3/4 קומות ואם לא אאבד את המשרה , חששתי לאבד את העבודה ולכן ניסיתי לתפקד כדי שלא יפטרו אותי,  אך אתמול כשירדתי במדרגות בזמן ביקור בית  פרק הברך נפגע ומאז יש כאבי תופת ואני סובלת מאוד. הגשתי טופס 250 .

    כמו כן המעסיקה הכריחה אותי לכתוב מכתב בו אני מבקשת לשנות את היקף ימי העבודה ל 5 ימים ופחות שעות בכל יום .

    מה אומר החוק בעניין אי קיום המלצות הרופא התעסוקתי ?

    • חוות דעת של רופא תעסוקתי
      עו"ד נטלי אבני | 05/07/2022 13:29

      שלום רב,

      על המעסיק לפעול על פי חוות הדעת של הרופא התעסוקתי ולהציע לך משרה שתואמת את המגבלות שהוטלו עליך.

      אם למעסיק אין משרה שמתאימה למגבלות שלך הוא צריך לסיים את העסקתך ולשלם לך את כל הזכויות במסגרת פיטוריך.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com

      • רופא תעסוקתי המליץ והמעביד לא ממלא את ההמלצות
        לייני | 07/07/2022 12:02

        תודה רבה עו"ד אבני

        התקבלתי לעבודה תחת המגבלות של המלצת הרופא התעסוקתי , משמע המעסיק ידע על המגבלות וקיבל אותן , מה עושים אם הם מכריחים אותי לבצע דברים שאני מוגבלת בהן למשל - ביצוע ביקורי בית בקומות גבוהות ועלייה במדרגות 4 קומות בטוענה ש"זו העבודה ואין מה לעשות " , ואכן השבוע נפגעתי עקב כך בעבודה ואני בבית עם רגל עם נזק.

        מציינת כי יש אפשרות לספק לי עבודה שמתאימה למגבלות אך הם לא מעוניינים מטעמי נוחות שלהם.

        אודה להתייחסותכם