האם קיימת חובת התייצבות לבעל דין לדיון מקדמי?

  • התייצבות אישית של בעלי הדין לקדם משפט
    מפי | 04/07/2022 07:23

    נציגות הבית המשותף בה אני חבר, נתבעת, לצד חברת הביטוח שלה, בתביעת שיבוב. הנציגות ייפתה את כוחה של חברת הביטוח לייצג אותה בתיק. בהחלטה על קיום קדם משפט קבעה הרשמת כי התיק ינוהל בסדר דין מהיר, אך לא נקבע מאומה לגבי חובת ההתייצבות בעלי הדין.

    האם חלה על הנציגות חובת התייצבות אישית בקדם משפט כנתבע יחיד, או בהיותה סוג של תאגיד - אין הכרח שתתייצב ודי שתהיה מיוצגת על-ידי בא כוחה?

    • האם קיימת חובת התייצבות לבעל דין לדיון מקדמי?
      עו"ד אלי מור | 10/07/2022 17:37

      שלום רב

      בתקנות סדר הדין החדשות, אין חובת התייצבות לבעלי דין לישיבת קשם משפט אלא אם נקבע בהחלטה כי עליהם להתייצב.

      מאחר ולמיטב ידיעתי, המפקח על המקרקעין דן לפי סדרי הדין האזרחי, הרי שהדין זהה.

      למרות זאת, הייתי מציע להתייצב לדיון מקדמי על מנת לכבד את בית המשפט.

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il