משמעות מגורים בבית הרשום ע"ש נפטר

  • בית
    דני | 04/07/2022 00:41

    שלום אם אבא שלי נפטר ואני גר בבית של סבתא שלי שנתנה לאבא שלי לפני 25 שנה בלי צוואה ואני 25 שנה בבית אז הבית שלי והסבתא לא עשתה ירושה בכלל לאחים של אבא שלי

    אז מה שרציתי לשאול הבית הזה שלי ואי אפשר להוציא אותי

    • משמעות מגורים בבית הרשום ע"ש נפטר
      עו"ד רוית טוב-לי | 21/07/2022 11:39

      דני, שלום,

      דרך המלך היא שבהיעדר מסמך סותר, גרת (או שאבא שלך גר) בבית ברשות המנוחה, והרשות פקעה עם פטירתה. לפיכך, על פניו, יורשי המנוחה על פי דין (אבא שלך והדודים שלך) זכאים לחלקם בביתה ואפילו לחלקם לדמי השכירות שהיית צריך לשלם להם מאז הפטירה. אתה יכול לנסות לטעון לדיירות מוגנת של אביך ושלך, אבל זו טענה לא פשוטה. לפיכך, אני ממליצה לך לפנות עם כל החומר הרלוונטי לפגישת ייעוץ עם עורך דין מנוסה ואמין, המתמחה בתחום.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il