חברה מחוסלת כצד להליך בהוצאה לפועל

  • פסק דין שניתן לטובת חברה מחוסלת מרצון
    אביתר | 31/12/2015 15:47

    שלום,
    חברה קיבלה לטובתה פסק דין במסגרתו חויב הצד השני בתשלום 8,000 ש"ח. אלא ששמאז ניתן פסק הדין חוסלה החברה מרצון.
    האם יש דרך בה ניתן יהיה לפתוח תיק הוצל"פ? על ידי החברה שחוסלה או על ידי המחאת זכותה של החברה לאחר? אם כן האם ניתן להמחות את הזכות לכל אחד?
    אודה להצעות נוספות לגביית החוב.
    תודה.

    • חברה מחוסלת כצד להליך בהוצאה לפועל
      עו"ד ענבל שטרן-טל | 05/01/2016 15:52

      שלום אביתר,

      על הזוכה להיות אישיות משפטית שרירה וקיימת, על מנת שתוכל לעמוד על זכותה לגביית כספים בהוצאה לפועל.
      עם מחיקת החברה וחיסולה, אין לה כל כשירות משפטית למעט כשירות מוגבלת להגשת עתירה לביטול המחיקה בלבד.
      עם חיסול החברה, היא איבדה את אישיותה המשפטית ואיננה מהווה עוד גוף הכשיר לזכויות וחובות. בכלל זה, פוקעות באופן אוטומטי זכויות התביעה של החברה המחוסלת ולמעשה אינן קיימות.

      במסגרת פירוק החברה, נדרש היה להצהיר על כושר פירעון החברה, חובותיה וזכויותיה. משכך, היות ופסק הדין עמד לטובת החברה ויכולה הייתה החברה, טרם חוסלה, לנסות ולגבות את החוב ולא עשתה כן, זנחה את אפשרות הגבייה.

      לא ניתן יהיה כעת כשהחברה מחוסלת לפעול בהוצאה לפועל. גם מבחינה פרוצדוראלית- לא יתאפשר להגיש את פסק הדין לביצוע בהוצל"פ היות והחברה מופיעה "מחוסלת" ומשכך- הינה "מתה".
      כך גם לגבי המחאת זכות החברה בפסק הדין לאחר חיסולה.

      בברכה,

      ענבל שטרן טל, עו"ד

      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      חיטה 17/2, זכרון יעקב

      טל': 072-2594122; מייל: inbaltallaw@gmail.com

      • חוב לחברה מחוסלת מרצון
        קרי | 04/07/2022 00:39

        האם חברה אשר פתח כנגד חייב תיק הוצלפ לפני שנים רבות, יכולה להמשיך לדרוש את החוב גם אחרי פרוק וחיסול מרצון?

        תודה מראש