חובת ציון המחיר הכולל

  • הצגת מחירים ללא מע"מ
    סטודנט לרפואת שיניים | 03/07/2022 12:33

    היי

    בחנויות דנטליות אינטרנטיות שמוכרות ציוד לרופאי שיניים (שאני ביקרתי באתר שלהן בכל אופן) - המחירים המוצגים הם ללא מע"מ. בחלק מהחנויות מצויין שהמחיר ללא מע"מ ובחלק לא מצויין. יוצא מצב שרק כשנכנסים למלא את פרטי העסקה רואים את המחיר הסופי.

    *אין באמור להכליל את כל החנויות הדנטליות האינטרנטיות ו/או הפיזיות.

    האם הדבר תקין? האם הדבר חוקי?

    מתוך קריאה באתר המועצה לצרכנות [https://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-the-law] נראה שהתשובה היא לא, אך אשמח לסיוע בכל מקרה.

    תודה מראש,

    סטודנט שלא רוצה שיעקצו אותו :)

    • חובת ציון המחיר הכולל
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/07/2022 12:21

      לא חוקי.

      אציין כי ניהלתי מספר תובענות ייצוגית בנושא החובה לציין את המחיר הכולל לפי סעיף 17 לחוק המעמ.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תגובה (המשך שאלה)
        סטודנט לרפואת שיניים | 04/07/2022 21:35

        תודה על המענה המהיר!

        בהנתן שקהל היעד העיקרי והכמעט בלעדי של האתרים האלה הוא רופאי שיניים (אבל לא רק), ובהנתן העובדה שרופאי שיניים יכולים להזדכות על המע"מ הרי, האם הדבר כן נעשה לחוקי (הצגת המחיר ללא מע"מ)?