זכות יוצרים של עובד

  • זכות יוצרים לשכיר
    בן יהודה | 03/07/2022 12:24

    אני עובדת כשכירה במוסד לימודי. מקבלת שכר לפי שעות הוראה בתקן. ובנוסף מכיוון שתפקידי לתרגל בכל שבוע קבוצות תלמידים לכתיבת תכניות מחשב, מוטל עלי התפקיד לבדוק את דפי התרגול, ומקבלת שכר לפי כמות דפי התרגול המוגשים (חלק ניכר מהשכר).
    לטובת העניין כתבתי אוסף דפי תרגול ערוכים לפי נושאים בנסיון רב, שמשודרגים בכל שנה לפי הצורך.
    לפני זמן מה הופיעה חברה שמעוניינת לשדרג את דפי התרגול לבדיקה אוטומטית (אוטומציה) שתחליף את הבדיקה הידנית(כמו שבצעה על ידי עד כה). החברה מעוניינת לקנות את זכות היוצרים  של דפי התרגול שהכנתי.
    אני שואלת: 1.האם בתור שכירה אמנם זכויות היוצרים על החוברת הם שלי? - אין לי כל הסכם עם המוסד שבו אני עובדת לגבי חוברת התרגול.
    2. אם יש לי זכות יוצרים איך אני מעגנת אותה, האם צריך לעשות רישום כלשהוא או שהיא מעוגננת ממילא?
    3. איך אני יודעת לתמחר את זכות היוצרים שהחברה רוצה לרכוש, בהתחשב בעובדה שתהליך האוטומציה ימנע ממני סכום ניכר של הכנסה בכל שנה .

    תודה על שיתוף הפעולה והעזרה.

    • זכות יוצרים של עובד
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/07/2022 19:10

      שלום רב,

      ככלל, זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובד לצורך עבודתו ובמהלכה - היא של המעביד ולא של העובד - אלא אם כן הוסכם אחרת בין העובד והמעביד. יחד עם זאת יתכן ובנסיבות מסוימות העובד יוכל לדרוש מתן קרדיט ו/או למנוע הטלת פגם ביצירה.