החזר מס

  • בקשה להחזר מס בשנה שהחלפתי מקום עבודה
    נועה | 03/07/2022 09:03

    שלום

    אני רוצה לבקש החזר מס לשנה שבה החלפתי מקום עבודה.

    ההחזר יהיה בגלל תרומות לפי סעיף 46.

    אני מודעת לכך שבחודש שבו עברתי לא הורידו לי מס הכנסה כי בכל אחד ממקומות העבודה עבדתי רק חצי חודש ולא הגעתי לסף המס, אבל אם נחבר את שני הסכומים ביחד אני כן צריכה לשלם מס.

    אבל הסכום שאני אמורה לקבל כהחזר על התרומות גדול יותר מתשלום המס על החודש ההוא, ולכן שווה לי לבקש החזר.

    אני שואלת אם יש עוד משהו שאני צריכה לשים לב אליו? אולי צריך לשלם מס על עצם ההתפטרות?לא משכתי פיצויים, הם מחכים לי לפנסיה. אבל אולי יש משהו נוסף שאני מפספסת ובסוף בעקבות הבקשה שלי להחזר אני עוד עלולה לגלות שאני צריכה לשלם?

    תודה רבה

    • החזר מס
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 13/07/2022 22:29

      שלום רב,

      לא ניתן לציין האם את נדרשת לשלם מיסים נוספים לשאלה זו נדרש ייעוץ פרטני עם זאת, ככל שהנך סבורה שהזיכוי בגין התרומה גבוה מחבות המס הנובעת מהכנסותייך ממשכורת אזי נראה שכדאי להגיש דוח להחזר. אני מסייגת את תשובתי מאחר וחשוב שתבחני תחילה אם אכן יגיע לך החזר והאם החישוב שאת עושה אכן נכון אחרת תגישי דוח ותידרשי לשלם מס חלף קבלת החזר ויצא שכרך בהפסדך.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

    • החזר מס
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 13/07/2022 22:29

      שלום רב,

      לא ניתן לציין האם את נדרשת לשלם מיסים נוספים לשאלה זו נדרש ייעוץ פרטני עם זאת, ככל שהנך סבורה שהזיכוי בגין התרומה גבוה מחבות המס הנובעת מהכנסותייך ממשכורת אזי נראה שכדאי להגיש דוח להחזר. אני מסייגת את תשובתי מאחר וחשוב שתבחני תחילה אם אכן יגיע לך החזר והאם החישוב שאת עושה אכן נכון אחרת תגישי דוח ותידרשי לשלם מס חלף קבלת החזר ויצא שכרך בהפסדך.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il