המצאה של כתב תביעה

  • מסירה משפטית לאדם אחר ולא לנתבע
    לאקי | 02/07/2022 14:21

    עשיתי טובה לחבר שגר בחו״ל ומשכיר דירה בארץ, ובאתי לאסוף עבורו מפתח מהדייר היוצא, וזה מסר לי כתב תביעה עבור הנתבע כ״נציג הנתבע״. האם זה תופס? אני לא רוצה להיות מעורבת בכל הדבר הזה ואין לי קשר לדירה חוץ מהמעשה הזה! זאת הפעם הראשונה שראיתי את הדייר או את הדירה.

    • המצאה של כתב תביעה
      עו"ד שי בייזר | 03/07/2022 14:48

      שלום רב,

      להמצאה של כתב תביעה יש 2 מטרות - להביא לידיעת הצד השני את התביעה, ורכישת סמכות של בית משפט.

      לפי החוק ניתן להמציא ל"מורשה"  או "נציג מטעמו" של הנתבע, וככל הנראה זוהי הטענה של התובע במקרה שלך. טענה שכזו עשויה להתקבל, במיוחד אם הבאת לידיעת הבעלים את קיומה של התביעה.

      הבעלים של הנכס יכול לטעון בבית המשפט כנגד ההמצאה הזו ולטען להעדר סמכות לבית המשפט לדון בעניין. יש גם אפשרות להתעלם מן המסירה, אך כאן יש סכנה שבית המשפט יחליט שכן בוצעה המצאה וייתן פסק דין בהעדר הגנה.

      מומלץ לבעלים לקבל ייעוץ משפטי לגבי העניין.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il