מומחה

  • תשלום על דירה
    יוסף | 01/07/2022 02:43

    שילמתי על דירה משותפת במחיר למשתכן סכום של 400000 ש"ח מכסף שקיבלתי מתנה מאימי(רוב הכסף בהעברה בנקאית מאמא שלי כמתנה), והשאר במשכנתא עלי ועל זוגתי

    השאלה אם עכשיו אני רוצה להתגרש הפסדתי וזה יחשב חצי חצי, יש לציין שמצב הנישואין היה רעוע לאורך כל הזמן, ויש לי מכתב ארוך ממנה שנכתב כמה זמן לפני התשלום עד כמה היא מתנצלת ולא יכולה בלעדי ולא תחזור לסורה וכו', אבל לפני חודשיים היא התהפכה והפכה לאגרסיבית

    האם הנתונים האלו יעזרו לי

    השאלה שלי היא גם לעניין המקצוע שלה שממנתי והייתי המפרנס העיקרי לאורך הנישואין, ועכשיו יש לו עוד שנה מקצוע יוקרתי ומכניס, האם יש לי יכולת וזכיות בזה

    • מומחה
      ש | 01/07/2022 18:39

      מקרה שמאוד כדאי לפנות לעו"ד מומחה למשפחה

    • מה יעלה בגורל הדירה שנרכשה בחלקה מכספי מתנה?
      עו"ד אורית אוחנה | 05/07/2022 16:47

      שלום יוסף,

      האם הכסף שהועבר מאמך נכנס לחשבון פרטי שלך בלבד? האם ערכת עם אמך הסכם מתנה? מי שטוען לשיתוף בכספים, צריך להוכיח זאת. אם אכן הייתה כוונת שיתוף מצדך, הכספים נכנסו לחשבון משותף ולא היה כל הסכם מתנה בינך לבין אמך או הסכם ממון בינך לבין אשתך, ובנוסף העובדה כי שילמתם חלק מהסכום באמצעות משכנתה משותפת - כל אלה יקשו עלייך לטעון כי לא הייתה כוונת שיתוף מצדך. בכל אופן, אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד מומחה לדיני משפחה, אשר תציג בפניו את הנתונים, על מנת שיוכל לעזור לך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com