האם המשטרה תיקח בכוח ילד המסרב ללכת לאביו?

  • ילד בן 12.5 מסרב ללכת לאביו, האבא הזמין משטרה
    רונה | 28/06/2022 00:58

    ילד בן 12.5 שמסרב ללכת לאביו להסדרי ראיה.

    האבא הזמין משטרה לבית האם כדי לאכוף את הסדרי הראיה ולאלץ את הילד לבוא אליו.

    האם הילד מחוייב להישמע לשוטר שמורה לו ללכת לאביו?

    האם הילד מחויב להתלוות לשוטר למשטרה כדי שימסור אותו לחזקת אביו?

    האם האמא מחוייבת למסור את הילד לידי השוטר?

    • האם המשטרה תיקח בכוח ילד המסרב ללכת לאביו?
      עו"ד אורית אוחנה | 30/06/2022 12:34

      שלום רונה,

      המשטרה  לא תיקח את הילד בניגוד לרצונו. האב רשאי להגיש תלונה במשטרה כנגדך (ולא כנגד הילד) במידה וירצה שהמשטרה תאכוף את פסק הדין הקובע הסדרי שהייה ואז, ככל הנראה, תזומני למתן הסברים. בדרך כלל המשטרה לא מתערבת ועירובה רק מזיק עוד יותר ליחסים בין הילד לאב. קחי בחשבון כי האב יכול לפנות לביהמ"ש לפי פקודת ביזיון ביהמ"ש.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com