האם אפשר לבטל הסכם שכירות בגלל עובש?

  • נזקי עובש לדירה ולרכוש
    ILiya | 26/06/2022 12:44

    היי,

    שמי איליה, אני ובת הזוג שלי שכרנו דירה לפני כחודש.

    בכניסתנו לדירה הבחנו בתקרה מוכתמת ושחורה.

    היות ואנחנו לא אנשי מקצוע, לא ידענו מה זה הדבר הזה, ובהוראת המשכירים צבענו את הדירה כולה בצבע לבן.

    לאחר כשבועיים הכתמים חזרו על הצבע החדש, הזמנו איש מקצוע אשר דיווח כי זה עובש והדירה אינה מאווררת כמו שצריך ושאינה עומדת בתקנים.

    הדבר גרם למס' בעיות:

    - נזק לבריאות שלנו במשך כל זמן השהות בדירה עד כה - העובש מתפזר בכל רחבי הדירה והרהיטים(נראה לעין ולא נראה לעין - ע"פ סיכומו של איש המקצוע)

    - נזק לרכוש הפרטי והאישי שלנו - ציוד, רהיטים, בגדים, כלי אוכל וכו' התמלאו בעובש ונאלצנו להפתר מהם

    - עוגמת נפש

    - מרמה וחוסר גילוי של המשכירים מולנו בנוגע למצב הדירה.

    המשכירים החליטו להזמין איש מקצוע מטעמם לטיפול בעובש על הקירות, צביעה מחדש והתקנה של מערכות אוורר.

    ככל הנראה הדבר הזה לא ייפתר על ידי שיפוץ בסיסי.

    מס' דברים עולים על הפרק בעקבות המצב:

    1. המשכירים הודיעו לנו היום(26.6) על הכוונה שלהם להביא איש מקצוע מטעמם לתחילת השיפוץ מחר(27.6) ללא הודעה מוקדמת וללא תיאום מולנו.

    2. אנחנו לא מעוניינים להשאר בדירה הזו. אנחנו מעוניינים לצאת מדירה הזו, לבטל את החוזה על סעיף "ביטול חד צדדי של חזוה שלא עקב הפרתו". כל עוגמת הנפש שקרתה לנו בעקבות המצב, ההאשמות של המשכירים כלפינו והנזק לרכוש, גרמו לנו לאפיסת כוחות ולחוסר יכולת להמשיך להתגורר פה.

    שתי השאלות שלי הינן:

    1. האם המשכירים רשאים להזמין איש מקצוע מטעמם בטווח זמנים כל כך קצר, ללא תיאום מולנו? אנחנו לא מסוגלים לעבור כרגע מקום היות ואין לנו לאן לעבור ואנחנו לא ערוכים לדבר כזה עכשיו.

    2. האם יש עילה משפטית לבטל את החוזה ולצאת מדירה זו מבלי לשלם קנסות כלשהם?

    תודה רבה מראש.

    • האם אפשר לבטל הסכם שכירות בגלל עובש?
      ליאור חאיק, עו"ד | 28/06/2022 16:24

      בהחלט, עובש מהווה נזק בריאותי ועילה לביטול הסכם השכירות על ידי השוכר

      אפנה למשל לדברים שנקבעו במסגרת ת"ק 19135-07

      " מסירת דירה שאינה ראויה למגורים דינה כהפרת חוזה... ידוע כי טחב ורטיבות יכולים לגרום לבעיות נשימה ובכללן אסטמה ובטח כשמדובר בקטינים שמערכת החיסון שלהם עדיין חלשה. יוטען כי סיכון בלתי סביר לבטיחות אינו מתגלה בהכרח עם מסירת דירה אלא יכול והוא מתגבש תוך כדי שהות בה. ניתן לחלוק האם הרטיבות והעובש הגיעו לדרגה כזו שהם מסכנים את בריאות השוכר ומשפחתו, אולם דומה כי עסקינן בידיעה שיפוטית בדבר נזקי רטיבות שלא מתוקנים, שהמשכיר אינו מכחיש אותם

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • עובש חמור בדירה
        מורן | 07/02/2024 14:42

        היי, אנחנו גרים בדירה שכורה כ-3 שנים, כשנכנסו לדירה שאלנו אם יש בדירה בעיות של עובש/רטיבות ובעל הדירה אמר שלא, הדירה הקודמת שלנו הייתה עם בעיות חמורות של עובש וכבר היינו בטראומה להיות שוב באותו הסיפור.

        כמובן שבחורף הראשון הרטיבות לא איחרה להגיע, כל פעם היינו אומרים לבעל הדירה והוא סרב לתקן. היינו משפשפים את החדרים עם ספריי לרטיבות ואקונומיקה ואחרי כמה ימים שוב הייתה יוצאת רטיבות. בחורף השני שלנו פה שוב דיברנו עם בעל הדירה והוא שלח איזה מישהו שעלה על הגג ובדק, היה שם כמה דקות ואמר שפתר את הבעיה. כמובן שהןא לא פתר שום דבר והרטיבות המשיכה. כרגע אנחנו במצב של רטיבות מזעזעת בחדר שינה שלנו שבו אנחנו ישנים עם תינוקת בת שנה.

        כל הציוד שלנו נהרס והתמלא בעובש, היתה לי ספת הנקה בחדר שזרקנו לפח כי היא היתה מלאה בפטריות, השמיכות של הילדה, המזרן, השידות שלנו הכל מלא בעובש, והריח בחדר בלתי נסבל אנחנו לא יכולים להמשיך לישון שם יותר ובטח לא לסכן את הילדה שלנו, בנוסף בחדר שינה השני שלנו בו ישנה הבת השניה שלנו גם התחיל להיות מלא בעובש וכמו כן הסלון והמקלחת בכלל כבר שחורה. אנחנו חיים פשוט בתוך עובש אחד גדול ואנחנו רוצים לצאת מהדירה כמה שיותר מהר כי היא לא ראויה למגורים באף צורה וממש סכנה לבריאות להמשיך להתגורר בה.

        השאלות שלי הן:

        1. מה קורה עם הצ'קים שלנו שנמצאים אצל בעל הדירה?

        2. האם אני יכולה לשבור חוזה ולצאת בלי נזק מהדירה?

        אני ממש אשמח לעזרה אנחנו חסרי אונים.