איך אפשר להתמודד עם איומי האב

  • התייעצות
    מאיה | 22/06/2022 11:30

    היי,רציתי להתייעץ

    אני ובעלי נשואים כמעט 5 שנים עם ילד משותף

    יש אלימות מילולית בקשר,הרבה ריבים אך משלימים מהר.

    הבעיה היא האיומים.

    יש הרבה םעמים שבעלי מאיים עליי שאם וניפרד הילד יישאר אצלו,לפעמים אף זורק הערות שאני לא מסוגלת לגדל את הילד או שאני לא ראויה להיות אמו,יש לציין שעל הרקע ASD לא מאובחן ונטילת נוגדי דכאון אך מעולם לא לא הפריע לי לגדל את בני הפעוט.לאחר שאנו משלימים בעלי אומר שהוא אמר את הדברים האלו מתוך עצבים וזה לא נכון,אך אני מכירה אותו ויודעת שאם זה אכן יגיע למקומות כאלו הוא ינסה לקחת לי את הילד.איך אני יכולה להיות מוגנת במקרה של גירושים?הוא בא ממשפחה חזקה עם כסף,אבא שלו לא פראייר בכלל.הוא יאכל אותי בלי מלח.יש מסמך שיכול להגן עליי במקרה כזה?אולי הצהרה שבעלי יכול לחתום עליו מראששהוא לא ינסה כך וכך?

    • איך אפשר להתמודד עם איומי האב
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/06/2022 11:35

      מאיה שלום,

      צר לי לשמוע על המצב איתו את מתמודדת ולצערי גם מדובר בסיטואציה מוכרת.

      אני מציעה לך לפנות לייעוץ אישי אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה ולברר איתו לעומק מהן זכויותיך ואיך עליך להתמודד עם התנהלות האב.

      בינתיים, כדי להוכיח שהאב אינו מתכוון לדברים שהוא אומר, חשוב שתהיינה בידיך ראיות (למשל הקלטות), של השיחות בהן הוא מודה ש"אמר את הדברים מתוך עצבים וזה לא נכון" (כפי שכתבת בשאלתך) ולגבות את ההקלטות שהשגת, במקום בו אף אדם אחר לא יוכל להגיע אליהן ולמחוק אותן.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il