אור כתום ברמזור = תמרור 705

  • האם מעבר רמזור באור כתום הוא עבירה
    קורן | 22/06/2022 11:28

    לאחרונה אני רואה תכתובות ברשתות החברתיות שמצלמות ברמזור תוכנתו מחדש לצלם באור כתום - האם מעבר באור כתום הינו עבירה ומה העונש ?

    • אור כתום ברמזור = תמרור 705
      יעקבי | 22/06/2022 22:26

      שלום קורן,

      ההגדרה של אור צהוב (כתום) על פי לוח התמרורים:

      עצור כאמור ב-701 (אור אדום). אם אינך יכול לעצור לפני הצומת בביטחה או שנכנסת אליו, השלם את מעבר הצומת ופנהו מיד כאמור ב-703 (=אור ירוק).

      האכיפה ע"י שוטר או מצלמה מתבצעת רק כאשר הרכב עבר את קו העצירה באור אדום.

      לגבי התכתובות ברשתות החברתיות - להד"ם.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.