תוקף חתימה על הסכם

  • תוקף חתימה על תמ"א
    V | 21/06/2022 22:38

    שלום. הבניין שלי חתם תמא לפני 5 שנים בחברה מסוימת (וכנראה גם לא היה מספיק להשיג את הרוב הדרוש) ומאז לא היתה התקדמות משמעותית. כרגע הבניין בתהליך חתימה של פינוי בינוי מול חברה אחרת והחברה הראשונה התעוררה ומאיימת בתביעה.

    האם החתימה עדיין בתוקף?

    האם יש משמעות לשינוי תוכנית מתמא לפינוי בינוי?

    • תוקף חתימה על הסכם
      עו"ד אילן הלוי | 22/06/2022 13:51

      שלום רב

      יש לקרוא מה כתוב בהסכם וגם מה קרה בפועל.

      הסכם תמ"א כולל התחייבות יזם לעמידה בלוחות זמנים. חלק מהם מהווים גם תנאי לעיסקה כולה. למשל- לדבריך לא ברור שבכלל ההסכם נחתם על ידי הרוב הנדרש. בהסכם אמור להיות כתוב שאם לא נחתם בתוך פרק זמן מסוים על ידי הרוב הנדרש אז ההסכם בטל או ניתן לביטול.

      יכול להיות שבפועל היזם לא עומד בלוחות המזנים אבל הוא ממשיך לעבוד על הפרויקט ואף אחד לא ביטל את ההסכם. אם זה המצב אז היזם יכול לטעון כי ויתרם על זכות הביטול וכו'.

      מאחר ואתם בכל מקרה תלכו לפרויקט פינוי בינוי אני מציע לכם כי המצב יוצג ליזם שיבחר בפרויקט ותדרשו ממנו שיקח על עצמו את הטיפול בחברה הקודמת, אם בכלל יהיה צורך לטפל בה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com