חוב מזונות

  • החזר כספים והודת חוב
    מאהר | 21/06/2022 12:25

    1-בגלל חוב ישן למזונות הביטוח לאומי דרך ההוצל"פ עיקל 5700ש"ח.אני מציין שעשיתי אחר כך הסדר ומשלם אלףשקל לחודש.השאלה האם אני יכול להחזיר הכסף שהוא בכלל קופה קטנה מטעם העמותה שלי לאנשים עם מוגבלות .אני מצצין שיש אסמכתות שכל חודש העמותה מכניסה סכום לחשבון הדואר כתקציב דירתי.                                                                                                                         2-לפני 3שנים קיבלתי הפטר חלוט על חובתיי ואני מתנהל כלכלית בסדר גמור אבל נשאר לי חוב ישן של המזונות (מ3 שנים אני כבר לא משלם כי ילדיי גדלו)השאלה האם יכול להפחית החוב או לבקש פטור ממנו במיוחד שאני עכשיו נשוי עם שני ילדים ועם משכננתה .תודה

    • חוב מזונות
      עו"ד אורן ליטוין | 13/07/2022 15:36

      שלום מאהר,

      כעיקרון לא ניתן להשיב כספים מעוקלים. אולם, ניתן להגיש בקשה מסודרת לרשם ההוצלפ עם ראיות ולו הסמכות אם להשיב או לא.

      בהצלחה

      בברכה,

      אורן ליטוין, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      רחוב הסיבים 49, פתח תקווה
      טלפון: 03-6356199 ; מייל: oren@litvin-law.com

      • מזונות
        חוב ישן | 21/11/2022 10:50

        אייך אפשר להפחית חוב מזונות ישן אנחנו משלמים כל חודש תחוב כמובן שזה יורד ולמה איאפשר לצאת מהארץ? הילדים כבר גדולים ואחד נשוי אם ילד שבגדול כבר לא זקוקים לכסף 2020שקל כל חודש להוצאה לפועל