איך אוכל למכור בעתיד דירת ירושה שרק חצי ממנה שלי?

  • שאלות על חלוקת דירה בין ילדים לאשה שנייה
    נורית | 19/06/2022 15:36

    אבי החליט שבצוואתו' דירתו בישראל תתחלק 50% לי ולאחי ו 50% לאשתו השנייה אשר גרה בחו״ל (אין לו ילדים איתה). אנו חוששים ממצב בו אם לאחר מותו אשתו לא תוכל להגיע לישראל מסיבות בריאותית כיצד אנו, האחים נוכל למכור את הדירה שכן לה יש 50% בדירה. כמו כן מה קורה במידה והיא תמות זמן קצר לאחר מותו, האם חלקה ילך לבת היחידה שלה מנישואים אחרים?

    • איך אוכל למכור בעתיד דירת ירושה שרק חצי ממנה שלי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 30/06/2022 21:12

      נורית, שלום,

      לאחר קבלת צו קיום צוואה לצוואת אביך, תוכלו לרשום את הדירה במרשם המקרקעין (בטאבו) בהתאם ליחס ההורשה. לאחר מכן, תוכלו להגיש תביעת פירוק שיתוף בבית המשפט, נגד היורשת הנוספת. אם היא לא תתייצב, תוכלו לבקש שבית המשפט יתן צו לפירוק שיתוף (מכירה) של הדירה, ושחלקה בתמורה יישמר לה בקופת בית המשפט עד שתבחר להגיע. אתם גם יכולים לבקש מבית המשפט לרכוש את חלקה בהתאם להערכת שמאי. יש לכם זכות ראשונים, בטרם מכירה לזרים בשוק החופשי.

      אם היא תמות אחריו, חלקה בדירה יהיה ליורשיה. קרוב לוודאי שזו תהיה הבת אבל לא בטוח. אפשר להציע לאביך לרשום בצוואתו הוראת יורש במקום יורש, לפיה אם בעת מותו היא לא תהיה בין החיים, אתם תירשו את כל הדירה, או הוראות יורש אחר יורש, לפיה אתם תירשו את חלקה בדירה אחרי מותה. בכל מקרה כדאי לו לערוך את הצוואה אצל עורך דין מנוסה שידע להציע לו פתרונות בתפירה אישית.

      באיחולי אריכות ימים לאביך,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il