האם ניתן להקליט ללא הסכמת השותפים לשיחה ?

  • שכנה,,.........
    שני | 18/06/2022 18:12

    ארחתי שכנה חדשה בביתי כפעמיים שלוש. שוחחנו בעיקר על הבעיות שיש לנו עם נציגת הועד וחוסר שיתוף פעולה של הדיירים . זו שכנה שמסרבת לשלם דמי ועד בגלל הבעיות. באמת ובתמים חשבתי שאיתה אוכל לקדם שיפור בהתנהלות. בשיחה ביננו השמצתי את נציגת הועד והיא חיזקה את דבריי  בהתנסותה איתה. בפעם השלישית שישבה אצלי ראיתי שהיא משחקת עם הנייד ושאלתי "מה את עושה" ואמרה אני מתכתבת עם ביתי. המשכתי לעקוב ולאחר זמן קצר עברנו לדבר על נושא אחר ואז היא לחצה על הנייד אז אמרתי לה נכון שהקלטת אותי וענתה שכן . כעסתי ואמרתי שזה לא תקין והיתה אמורה לקבל הסכמתי. היא נשבעה בנכדים שלה שלא תעשה שימוש בהקלטה. קצרתי את האירוח והלכה. אני מסיקה שבפעמים הקודמות שנכנסה אליי גם הקליטה. למחרת כבר חסמתי אותה. השאלה אם הייתי אמורה לעשות פעולה כלשהי או להשאיר כך את המצב.

    • האם ניתן להקליט ללא הסכמת השותפים לשיחה ?
      עו"ד אורי שורר | 21/06/2022 12:27

      שני שלום,

      לפי החוק, כל אחד רשאי להקליט שיחה שהוא משתתף בה, ללא קבלת הסכמתם של יתר המשתתפים.

      לפי תיאורך, אין לך הרבה מה לעשות כעת.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il