סחיטה באיומים?

  • סחיטה באיומים זה המצב?או לא
    מיכאלה | 18/06/2022 01:46

    הורי נפטרו, דירתם נשארה ומסיבות אישיות שאחותי באה לארץ מדי פעם החלטנו לא להשכיר אותה. אחד השכנים, שהוא שוטר לא מפסיק להטריד אותנו ישירות ובעקיפין. כבר בשבעה הוא ישב כל יום וצפה באנשים, מבלי שהוזמן. לאחר מכן הוא ניסה לשדל אותנו למכור בחצי מחיר כי הדירה לא שווה כלום. מאותו רגע שהבין שהוא לא יצליח לשכנע אוצנו למכור לו את הדירה, הוא ממש התלבש עלינו,  גרם וגורם בעקיפין נזקים לדירה מבחוץ, ניתק את החשמל במדרגות בצמוד לדירה, שבר לנו ידית בצנרת המים, ועוד ועוד. הוא מצלצל לאחותי היא לא עונה, הוא שולח אנשים ומעכארים שמעידים שהוא הפנה אותם כי הדירה עומדת למכירה, שזה דבר לא נכון מעולם לא ניסינו למכור אותה זה הכל בראש שלו, . ברור לי שאם נפנה למשטרה זה יהיה הטיפשות הכי גדולה, ויותר מזה, כל תגובה חוץ מלהתעלם זה יצור רק עוד עניינים ללא תכלית, זה דומה להטרדה מאיימת גבולי, וצו זה לא ישנה כלום, הוא כנראה מנסה לגרום סוג של תסבוכת או אינטרקציה, גורם כל פעם נזק אחר לדירה. בשורה התחתונה מגובר באדם שפשוט מנסה להתלבש עלינו, השאלה מבחינה חוקית יש מה לעשות חוץ מצו נגד הטרדה? שכנראה לא יועיל ורק יצור קושי נוסף? הוא פשוט לא עוזב אותנו. בהגדרה האמיתית זו למעשה סחיטה באיומים בוודאות השאלה אם זה יעבור מבחן משפטי, כי כל מעשה לחוד כביכול חוקי התשתית המצטברת זה פשוט סחיטה באיומים. הוא לא מניח לנו, אחי  בחור די תמים, וענה לו פעם או פעמיים, זה עוד יותר ממריץ אותו, הוא היה גם נכנס בכוח לדירה של הורי וכנראה צבר מידע מהם, זה לא משנה כרגע רק מעיד שעוד לפני שהם נפטרו הוא נדבק אליהם. הוא אדם שבא מרקע סוציו אקונומי מאוד נמוך ועבר לאזור יחסית איכותי מבית מאוד עני, והוא ממש ממוקד מטרה, אני מנסה למצוא מכת נוקאוט מולו, לא תהליכים חסרי ערך, האם אני טועה ולמעשה אין כאן שום פתרון אלא להתעלם, או שיש בסיס בכלל ליצור תשתית מצטברת של עובדות לסחיטה באיומים שתביא הרשעה מהתשתית המצטברת ולא מארוע יחיד בסיפור? איזה הוכחות יהפכו את זה לתיק פלילי של סחיטה באיומים? תודה

    • סחיטה באיומים?
      עו"ד עדי בוקר | 19/06/2022 07:53

      בוקר טוב מיכאלה,

      פנייתך מתארת אירוע מורכב אך חסרים בו פרטים רבים ומהותיים ועל כן לא ניתן לתת לך ייעוץ מדוייק.

      מוזמנת לפנות לעו"ד בתחום הפלילי על מנת לקבל מענה מתאים ונכון.

      שבוע נפלא.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com