יש לתמצת את השאלה

  • השפלה בעת בקשה לביטול העסקה על פי חוק
    אנונימי | 16/06/2022 21:41

    בתאריך 14.6 רכשתי 9 חבילות ריסים במחיר של 200 שח מחנות קוסמטיקה בגרנד קניון שזה המוצר היחיד שאני רוכשת מהם מידי שנה, המוצר עצמו עולה 50 שח ואם קונים 9 אז המבצע פועל ועל כל הכמות המחיר הוא 200 שח רכשתי את המוצר בשביל לשים לאירוע אך לא השתמשתי במוצר בכלל הוא אפילו לא נפתח, וניתן להבחין שלא נעשה כל שימוש במוצר, רכשתי מרשת איפור בבאר שבע שיש לה שני סניפים אחד בקניון הגרנד והשני בקניון הנגב אך אף אחת מהחנויות אינה זכיינית אלא של אותה הרשת, אינני גרה באותו עיר ומרחק הנסיעה לעיר הוא כ 40-50 דקות הגעתי לקניון הנגב בתאריך 16.6 שם נמצא הסניף הנוסף של החנות ולא לסניף שממנו קניתי בגלל שבאותו היום התבצע מצעד בעיר ומספר כבישים היו חסומים ונאמר לי שגם בדרך לקניון (הגראנד) יש בכביש חפץ חשוד, אך בגלל שמיהרתי להגיע לחנות לבטל עסקה ולחזור להתארגן לעבודה הגעתי לשם, הגעתי לסניף ובגלל שנתקלתי כבר במוכרים שלא מוכנים לבטל עסקה החלטתי שאני מקליטה את הביטול, הפעלתי את המצלמה והפכתי את הטלפון כדאי שלא יראו את פני המוכרת והנמצאים ורק ישמעו את השיחה והכל מגובה בהקלטה, תחילה המוכרת לא רצתה לבטל כי כבר עברו 2 ימים אך הצגתי בפנייה כי לא עברו ואנו נמצאים ביום השני לביטול ולכן מבחינת החוק אני זכאית לביטול עסקה, אחר כך טענה כי קניתי בסניף אחר ולכן לא יכולה לבטל לי את העסקה בסניף שאילו הגעתי, הצגתי בפניה כי אם אינם זכיינים ואין שום שלט על זכיינות הם צריכים לבטל עסקה בכל סניף של הרשת וגם אין לי אפשרות להגיע לגרנד קניון, אז היא אמרה שהיא תתקשר לסניף אך הם לא ענו לה, אמרתי לה שאני מעוניינת בביטול עסקה ולא רלוונטי לי אבל אני לא יכולה ולא מוכנה להגיע לגרנד, אמרה לי להתקשר לשירות לקוחות , לא הייתי מוכנה מאחר והשירות לקוחות שלהם סגור עכשיו והייתי צריכ להקליט את השיחה וגם לא היה לי הרבה סוללה, אחר כך אמרה כי אם היא מבטלת בסניף הזה אני יקבל את הזיכוי *אולי* עוד חודש אבל אולי לא אקבל ציינתי שלא רלוונטי לי אני רק רוצה את הזיכוי ואני מוכנה גם להמתין חודש אך בסופו של דבר שהיה לי זיכוי בכרטיס, והיא מארה שהיא לא כולה לבטיל לי את זה, ציינתי בפניה כי השיחה שלנו מצולמת (שוב לא רואים את האנשים)למרות שאני יודעת שכל עוד אני צד בהקלטה אני לא צקיכה לציין שאני מסריטה את השיחה, אך בכל זאת ציינתי בשביל גליוי נאות , בזמן הזה הגיע אישיות נוספת על מדים שביקשתי ממנה שלא תתערב היא אמרה שהיא תתערב כי גם היא עובדת פה (בחנות), והיא הייתה חיילת על מדים שנכנסה למאחורי הקופה (הדבר שלעצמו בעיייתי כי אסור לחייל להיות על מדים בזמן העבודה), וכשהעובדת השנייה הגיעה המוכרת שכנראה גם המנהלת התחילה במסחת השפלות יחד עם הבחורה שניה תחילה המנהלת צעקה שאני מאיימת עלייה (אין שום אייום אפילו לא אחד כלפי המנהלת) והבחורה השנייה שטענה כי היא עובדת שם אמרה לי ואני מצטטת ״אהובה יש לך שריטה אז לא פה״ בלעג, המוכרת (כנראה המנהלת) התחילה לצעוק עליי מול כל אנשיי הקניון שאני מאיימת עלייה ויושבת ומלצלמת אותה והיא תקרא לקבט (ששוב אני לא יושבת ומצלמת אותה אלא מצלמת את התקרה על מנת שלא יראו את הפנים של אף אחד מהנמצאים וגם אין שוב אין שום איום),בן זוגי רצה שאני אצא מהחנות כי המוכרת הגיעה לפסים מאוד משפילים מולי וצעקות כך שכל עוברי הקניון עצרו להבחין במתרחש בעודה משפילה אותי ואומרת דברי שקר שאני מאיימת עלייה, התחילתי לגשת לכיוון היציאה והיא הרימה את קולה אף יותר וצעקה עליי שהיא תקרא לקבט שיוציא אותי מהקניון וישיים לי אזיקים, במילים האלו, וקרא נגדתי ״חוצפנית״ , כול עוברי הקניון שמעו את זה, הושפלתי בכזו השפלה כל הדרך הבייתה מיררתי בבכי, השארתי את השקית שלהם עם הריסים והקבלה אצל בן זוגי הוא ניגש בסופו של דבר לסניף בגרנד והחליף שם, גם תחילה בסניף בגרנד עצמו נאמר לו שאי אפשר ואז הראה להם שבקבלה לא עברו 2 ימי עסקים והם לבסוף ביטלו לו את העסקה, כנראה יש ניסיונות לשיטת מצליח או שהם לא מיודעים לחוק או לא מוכנים לישם אותו.
    אני מעוניינת לדעת אם יש מה לעשות עם המקרה, הבנתי שאני לא יחידה שעברה את המסכת הזאת שהם אינם מעוניינים לבטל על פי החוק את העסקה, ויחד עם זה הושפלתי בכזו השפלה מצד החנות

    • יש לתמצת את השאלה
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/06/2022 18:13

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com