כריתת עץ שלא כדין על ידי השכן

  • כריתת עץ על ידי שכן
    דורית | 15/06/2022 20:50

    שלום,

    אנו גרים בבית פרטי עם חצר סביב לכל הבית, ובגבול עם שכן גדל עץ דפנה גדול בין עשרות שנים, שהגיע לגובה של כ-5-6 מטרים.

    השכן הלין בפנינו שעץ הדפנה משיר עלים אשר מלכלכים את הבריכה שלו, ודרש לכרות אותו ולקצר את גובהו. אמרנו לו שנדבר עם הגנן שלנו אך איננו מתכוונים לקצר אותו אלא רק לגזום את החלקים שפונים לחלקו.

    לאחר כשבועיים, כשטרם ביצענו את העבודה, גילינו שהעץ נכרת בחלקו, בחלק שנמצא אצלנו ובגזעים העיקריים שלו. גובהו נמוך בעקבות כך וכעת עומד על כ-3-4 מטרים, והצל שהוא מטיל בחצרנו קטן בהתאם ומפריע לנו להנות מהחצר. כמו כן, מכיוון שהגיזום שבוצע היה רשלני העץ לא נראה לא מאוזן ואיבד את יופיו משמעותית, ובכך פגע בהנאה שלנו מהחצר.

    הוא נכרת כמובן על ידי השכן בלי שביקש ואף בלי ש"איים" שיגזום אותו בעצמו.

    לדעתי יקח לעץ שנים רבות לחזור למלוא הדרו כפי שהיה.

    ברור לי שמה שביצע השכן לא חוקי - מלבד השגת גבול, פגיעה ברכוש שלנו (ואולי גם עבירה על איסור כריתת עצים?)

    השאלה היא מה סדר הגודל של סכום התביעה שמקובל במקרים מסוג זה?

    תודה.

    • כריתת עץ שלא כדין על ידי השכן
      עו"ד גיל קראוס | 19/06/2022 15:11

      שלום רב,

      קשה לאמוד את הפיצוי במקרה זה, שכן לא מדובר בנזק ממוני אלא בעיקר נזק שאינו ממוני (אלא אם יש הוצאות ספציפיות כמו למשל תשלום לגנן שצריך לבצע פעולות לשיקום העץ).

      בדרך כלל בתי המשפט לא פוסקים סכומי כסף משמעותיים במקרים כאלו, אבל קשה להעריך את הפסיקה במספרים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il