צוואה הדדית והאפשרות לשנותה

  • שאלה
    Sara | 15/06/2022 16:14

    צוואה , האם זה צוואה הדדית?

    מהי צוואה הדדית? הוריי ערכו צוואה וכתוב שאם אבא נפטר ראשון הכל עובר לאמא והפוך ואז לילדים . האם זה נחשב לצוואה הדדית,?? זה צוואה משנת 2013, שהוריי חתמו על מסמך אחד. אין כותרת , צוואה הדדית.

    • צוואה הדדית והאפשרות לשנותה
      עו"ד אורית אוחנה | 16/06/2022 11:32

      שלום שרה,

      אם שני ההורים ציוו בשם שניהם וחתמו שניהם, אז זו צוואה הדדית. צוואה הדדית היא צוואה בה שני בני הזוג מורישים אחד לשני ולאחר מכן לצד שלישי או מורישים ישירות לצד שלישי, כך שיש הגבלה על שינוי הצוואה ללא ידיעת בן הזוג. כאשר בני הזוג רוצים לשנות את הצוואה בעודם בחיים - מי מהם שרוצה לשנות צריך לשלוח לשני הודעה בכתב. כאשר רוצים לשנות את הצוואה כשאחד מבני הזוג נפטר - יהיה על בן הזוג שבחיים להסתלק הסתלקות כללית מהעיזבון ואז יוכל לערוך צוואה חדשה. אם הוא כבר ירש את בן הזוג שנפטר - יהיה עליו להשיב לעיזבון את מה שירש ולאחר מכן יוכל לעשות צוואה חדשה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • שאלה
        Sara | 16/06/2022 11:51

        הבנתי אבל  איך משיבים לעיזבון, מה הפרוצדורה??

        והילדים רוצים שיישאר לאמא. יש  כסף ויש בית.