לא לפורום פלילי

  • עבירה ברעוש בזדון גבולית?
    ורד ק | 15/06/2022 14:48

    השכנים הזמינו מתקן לדוד שלהם שנמצא על גג קטן שבגג הראשי. עם עוד מספר דודי שמש. השכנה היתה לבד איתו ופועל, פתאום ראתה שהוא נמצא בצד השני לא ליד הדוד שלה, כיוון שלטענתו היה צריך להזיז משהו. אלא שאז ראתה שפריץ מים, למעשה מסתבר שהוא נגע מתחת לדוד אחד שזה בגובה הרגלים שלו, מתחץ לדוד שיושב על מתקן מתכחת של 30 ס"מ, כלומר ממש צריך להתכופף ולהכניס יד, אל מתחת לדוד. הוא שבר שם, חיבור של צינור הנכנס לדוד, הוא לא רצה לתקן, בסוף הוא שם איזה משהו פרובזורי וזה מטפטף. הוא טען שזה במילא היה חלוד ושבור, כאשר  לפני שהוא נגע לא היתה  שום נזילה. בשיחה איתו יש ניסה להצנער מהעניין, היה לו קו הגנה שזה לא בכוונה. במילא היה חלטד, ומספיק שהוא החליט לתקן וזהו. מה שמחשיד עוד יותר, שניסה לשכנע את השכנים שהזמינו אותו לא לספר שזה קרה. עכשיו התיקון לא טוב וזה נוזל.

    שאלתי המשפטית, אם ניתן להוכיח שאין שום סיכוי שצינור שמחובר לדוד מהתחתית שהעומד על מתקן ברזל, מוגבה ,שכדי להגיע אליו צריך ממש להתכופף ולהכניס את היד אחרת אין שום דרך להגיע לשם, האם ניתן לטעון לעבירה פלילית בפגיעה ברכוש, ולהגיש תלונה במשטרה?ברור שיהיו לו טיעונים על לא בכוונה, כמו כל עבריין שנתפס, אבל הסבירות שמשהו יצליח להגיע למקום החיבור שנשבר,  לכל אדם סביר היא קרוב לאפס,זה נתלש מהבסיס בחיבור הצינור לתחתית הדוד, זה טיעון שיכול להפוך את העניין לעבירה פלילית בזדון?מה יקרה אם אגיש תלונה למשטרה? בטח זה יהפוך לבדיחה ויסגרו? תודה

    • לא לפורום פלילי
      עו"ד ארז אבוהב | 19/06/2022 13:56

      אין כל  חשד לעבירה פלילית בתיאור המקרה שאינו מתאים לפורום זה.

      בברכה,

      ארז אבוהב, עו"ד
      מנהל פורום פלילי
      דרך מנחם בגין 7 (בית גיבור ספורט), רמת גן

      טלפון: 054-4684006, מייל: eablaw@outlook.com