מינוי כונס נכסים בהוצל"פ

  • מינוי כונס נכסים בהוצל"פ
    nur | 11/06/2022 00:03

    שלום,

     אני שואלת עבור קשישה שאין לה יכולת כלכלית. התיק כרגע ללא יצוג עו"ד.

     היא הזוכה ונפתח תיק בהוצל"פ- צו עשה לתיקון נזילה בדירתה, שנגרמה מהשכן מעליה שכמובן לא משתף פעולה ולא מתקן אצלו.השכן קיבל צו אזהרה שניתן לו ידנית לאחר שלא הגיב בדואר.

    איך מתקדמים מכאן? הרבה מסמכויות הפעלת העיקולים זה רק אחרי X זמן. גם אמרו לה בהוצל"פ שלא  יכולה לעקל לו חשבון בנק וכו'  ( כי זה צו עשה) האומנם?

    הבנתי שאפשר לבקש כונס נכסים מהוצל"פ.

    האם מבקשים בקשה כזו במכתב כללי או שמורידים מאתר הוצל"פ טופס 224?

    שאלה נוספת:  כתוב שיש לצרף "כתב התחייבות כונס". כלומר האם עליה למנות עו"ד?- שוב אין יכולת כלכלית או שההוצל"פ עושה את זה.

     אפשר הסבר קצר על ההליך?

     לתשובתך אודה