חוקיות היקף עבודה רחב ותשלום גמול שעות נוספות

  • האם דרישות חוקיות במקום העבודה?
    אינה | 09/06/2022 15:38

    שלום רב,

    האם דרישה לעבוד שלוש פעמים בשבוע בשעות 08:30-19:00 ופעם בשבוע עד השעה 21:00 הינה חוקית? וזאת ללא ציון בחוזה?

    בנוסף, כשיש אירוע צוות האם אני מחויבת להגיע ובמיוחד שניגמר אחרי שעות העבודה?

    תודה רבה,

    אינה

    • חוקיות היקף עבודה רחב ותשלום גמול שעות נוספות
      עו"ד אברהם סרוסי | 16/06/2022 17:09

      היי אינה,

      לפי חוק שעות עבודה ומנוחה, שעות אלו אינן חוקיות, יחד עם זאת - ישנם חריגים רבים לעניין זה, כאשר יש צורך אמיתי בשעות אלו במקום העבודה.

      בפועל, אין בעיה עם העסקה בהיקף כזה, ככל שמשולם גמול שעות נוספות כדין.

      גם על אירועי צוות, או כל דרישת נוכחות אחרת של העובדים, יש לשלם שכר כדין, לרבות גמול שעות נוספות.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אברהם סרוסי, עו"ד
      מנהל פורום דיני עבודה

      יצחק שדה 17, מגדל נצבא, תל אביב (קומה 14)
      טלפון: 03-7358855 ; מייל: avi@sarusi-law.com