האם פרסום חלקי מהווה לשון הרע?

  • מידע חלקי מפורסם באתר תולעת המשפט
    אי | 08/06/2022 17:05

    שלום רב,

    לפני כשנה הייתי בסכסוך עמוק עם שכן. אותו שכן ישב בכלא על עבירות מאוד קשות (לא ארחיב מעבר לזה) וחוץ מלהגיש תלונות במשטרה ולריב עם שכנים, לא באמת עושה משהו מועיל לחברה. באותו זמן הייתי סטודנט ולא באמת ייחסתי חשיבות לשאר ההיבטים של הריב, אלא רק רציתי שקט. הוא הקדים אותי והלך להגיש צו הרחקה/ הטרדה מאיימת. כשהגענו לבית המשפט השופטת החליטה שהצו יהיה הדדי וזה בדיוק מה שעו"ד שלי ואני רצינו. הבעיה התחילה כאשר שמתי לב ממש במקרה כי התיק הזה מופיע באתר "תולעת המשפט" אך לא באופן שמייצג את המציאות באופן מלא. באתר מופיע שהוא הגיש בקשה לצו הגנה/הטרדה מאיימת ושהיא "התקבלה/התקבלה חלקית". אין לי שום בעיה עם העניין אך אני לא מצליח להבין איפה הצד שלי בעניין? אין שום אזכור לכך שהצו הדדי, אין שום מסמך או פרוטוקול (אני אשמח אם הם יופיעו) ואני מרגיש שהאתר מציג את המצב כמעט באופן שקרי. לא רק שאני בעד שקיפות, אני מוכן אפילו לספק כל פרט שירצו, אז לא ברור לי מה הפואנטה האמיתית של האתר אם השקיפות לא אכן קיימת.

    אשמח לדעת מה ניתן לעשות כי משהו ממש לא מסתדר לי מבחינת ההיגיון של פרסום פסקי דין כאלה. מעבר לכך שנפגעתי מהסכסוך, אני צריך לשלם מחיר על בעיה שהיא למעשה טכנית.

    תודה.

    • האם פרסום חלקי מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 16/06/2022 13:55

      מציע לפנות לאתר ולהסב את תשומת ליבו לנושא ולבקש להעלות את הפרוטוקול או פסק הדין לאתר על מנת להשלים את התמונה.

      אם האתר לא ייענה לבקשתך, ותסבור שהתמונה שהאתר מציג פוגענית ואינה נכונה מציע להתייעץ עם עו"ד בנושא לפני נקיטת הליכים משפטיים.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il