הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם כדי למנות בן ממשיך די ברישומו בצוואה?

  • רישום בן ממשיך
    אליהו | 07/06/2022 15:29

    איך מתבצע הרישום של בן ממשיך? האם מספיק לרשום את זה בצוואה?

    • האם כדי למנות בן ממשיך די ברישומו בצוואה?
      עו"ד יעל פרי | 08/06/2022 13:58

      אליהו שלום,

      מבחינה משפטית- מינוי של בן ממשיך הינו מינוי המבוצע על ידי בעל הזכויות בנחלה בעודו בחיים.

      משמעות המינוי הוא כי הזכויות בנחלה תועברנה במלואן לבן הממשיך שמונה כדין לאחר פטירת כל בעלי הזכויות בנחלה.

      לא ניתן למנות בן ממשיך בצוואה אך ניתן לקבוע בצוואה  מי יהיה היורש של הנחלה. ובמילים אחרות, במידה ותערוך צוואה שתתאם את כללי רשות מקרקעי ישראל וההסכם החל על הנחלה הרי שתוכל לקבוע מי יהייה הבן שיירש את הנחלה.

      ככל ולא תשנה את הצוואה וככל והצוואה לא תבוטל הרי שמי שקבעת בצוואה שיהייה הבן היורש הוא שיירש את הנחלה.

      אציין כי המלצתי לא למנות בן ממשיך בחיים אלא להוריש את המשק בצוואה לאור העובדה כי צוואה תוכל לשנות בכל עת וביטול של בן ממשיך אפשרי רק בהסכמת הבן הממשיך או באמצעות בית משפט

      בריאות,

      יעל פרי, עו"ד

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il