מה לעשות כדי שאחי לא ירוקן את חשבונה של אמי?

  • חשבונות בנק
    תילתן | 07/06/2022 04:00

    אימי במצב סיעודי ותלויה באחי ,לאחי יש גישה לחשבונות הבנק שלה.

    קיים חשש כי מיד לאחר שתלך לעולמה (חלילה וחס עד 120) ירוקן את החשבונות שלה.

    איך מקדימים תרופה למכה?

    • מה לעשות כדי שאחי לא ירוקן את חשבונה של אמי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 30/06/2022 21:26

      תלתן, שלום,

      את לא צריכה לחשוש מריקון חשבונה של אצך לאחר הפטירה. יורשי אמך זכאים לזכויות בחשבונה לפי היחס בו הם ירשו אותה, על פי היתרה ביום הפטירה. אחרי שיינתן צו קיום צוואה או צו ירושה תוכלי לבדוק מה נעשה בחשבון, ואם נגרעו כספים לאחר הפטירה תוכלי לתבוע את חלקך בהם.

      עם זאת, את בהחלט צריכה לחשוש מריקון חשבונה של אמך בזמן שהיא בחיים. אחיך תמיד יוכל לטעון שהיא זו שמשכה את הכסף, ועד שתלך לעולמה, כבר לא יישאר עיזבון. יש כל מיני מנגנונים להתמודד עם כך, אבל אף אחד מהם לא ודאי במאה אחוז.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il