שימוש בידע היסטורי

  • שימוש במידע קיים בעת כתיבת ספר
    זוהר | 01/06/2022 19:56

    היי,

    רצית לישאול האם הכללת מידע המופיע בספר המוגדר כעיוני (ספר היסטוריה) לצורך כתיבת ספר פרוזה, יכול להיחשב כהפרת זכויות יוצרים? לא מעט מהמידע המופיע בו נראה לי מבוסס על מחקר מקורי... האם צריך לקבל רשות מבעלי הזכויות לשימוש או שמספיק להתייחס למקור במפורש?

    • שימוש בידע היסטורי
      עו"ד אפי אהרונוב | 20/06/2022 17:46

      שלום רב,

      ככלל, עובדות אינן מוגנות בזכות יוצרים. ואולם, התבססות על עובדות בספר קיים עשויה להוות פתח לתביעה במקרים מסוימים, למשל במקרה בו חלק מהעובדות הן תוצאה של פיענוח "ואקומים" על ידי המחבר (המקרה הקלאסי הוא פס"ד קימרון בו החוקר קימרון פיענח את הטקסט של המגילות הגנוזות תוך השלמת חוסרים בטקסט מכוח מומחיותו ונקבע כי מדובר ביצירה למרות שלטענת החוקר הוא פיענח טקסט קיים).

      כמו כן ובמנותק מכך, קיימת הגנה על לקט של עובדות שקיימת מקוריות בבחירה ובסידור  של העובדות שבו.

      בשורה התחתונה: חשוב מאוד להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום ולפעול בהתאם להדרכתו.