פיטורים בהיעדר שימוע כדין

  • האם זה שימוע?
    צחי | 01/06/2022 12:41

    בתאריך 4.3.22 הגעתי חזרה למשרד כרגיל לאחר עבודה אצל לקוחות ומצאתי את המנהל במשרד, הוא סימן לי להיכנס אליו ושאל אותי איך אני מסתדר? עניתי לו והוא אמר שהוא ידבר על זה עם מנהל השירות ויחזור אליי למחרת ,  למחרת כשחזרתי בסוף היום הוא אמר לי ניפרד ולקח לי את הרכב חברה.

    לאחר יומיים פניתי אליו כדי לקבל מכתב פיטורין כדי שלא יטען שאני התפטרתי ולכן אין צורך בשיחת שימוע ולהפתעתי הוא נתן לי מכתב פיטורים וצרף מכתב שימוע כאשר הוא רושם את התאריכים של לפני יומיים שלושה ולא בתאריכים האמיתיים שהוא נתן לי וכפי שאמרתי לאחר בקשתי בלבד.

    אציין שלא קיבלתי שום הזמנה בכתב לשימוע ולא הייתי מוכן לשימוע , והמילה שימוע בכלל לא נאמרה בשיחה שלי לי היה ברור שזה שיחת משוב.

    האם יש מקום לתביעה על אי עריכת שימוע? ואם כן מה הערכת הפיצוי?

    תודה

    • פיטורים בהיעדר שימוע כדין
      עו"ד אברהם סרוסי | 16/06/2022 17:51

      היי צחי,

      אכן לא נערך לך שימוע.

      אם יש לך ראיות לכך, בהחלט מדובר בעילה לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין. גובה הפיצוי תלוי בגורמים שונים.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אברהם סרוסי, עו"ד
      מנהל פורום דיני עבודה

      יצחק שדה 17, מגדל נצבא, תל אביב (קומה 14)
      טלפון: 03-7358855 ; מייל: avi@sarusi-law.com