חלוקת דירה שנרכשה לפני הנישואין על ידי אחד הצדדים

  • פרשנות לחוזה
    יגאל מ. | 29/05/2022 18:55

    בוקר טוב

    נשואים 9 שנים, לי יש דירה שנקנתה טרם הנישואים על שמי בלבד, לכל אורך חיי הנישואים שכר הדירה נכנס לחשבון נפרד על שמי בלבד( חשבון שהיה לי לפני החתונה) והכספים מעולם לא עורבו בחשבון המשותף.

    אשתי רכשה גם היא דירה טרם הנישואים, הדירה נמכרה והכסף התגלגל לרכישת הדירה בה אנו חיים ב6 השנים האחרונות.

    הדירה עלתה 2.5 מליון שח ונקנתה על שמה של אשתי. כשניכנסנו לדירה העכשווית היתה משכנתא של 800 אלף בערך ואנחנו חיים בדירה, משלמים את כלל החשבונות שלה מחשבוננו המשותף, המשכנתא יורדת מחשבוננו המשותף וכו' כיום נותרה משכנתא של כ600 אלף

    האם במקרה פרידה חח הדירה נחשבת משותפת? האם תחולק 50-50 אפילו שרוב ההון הראשוני הגיע מדירה שנמכרה על שם אשתי?

    האם 6 שנים של חיים ושיתוף מלא בכל היבטי החיים מקנה לי זכות על הדירה?

    תודה

    • חלוקת דירה שנרכשה לפני הנישואין על ידי אחד הצדדים
      עו"ד אורית אוחנה | 06/06/2022 12:56

      שלום יגאל,

      סביר כי דירה שנרכשה מכספה של אשתך ורשומה על שמה לא תחולק שווה בשווה בין הצדדים לאחר 6 שנות נישואין, למרות שחלקתם בתשלום המשכנתא. אין ספק כי אתה יכול לדרוש את ההון שהשקעת במשכנתא ו/או כספים שהושקעו בהשבחת הדירה, אך הנטל להוכיח שיתוף בנכס ספציפי על נכס שאינו רשום על שמך ונרכש מכספי אשתך שהובאו ממכירת דירתה מלפני הנישואין - יהיה עלייך ואף תצטרך להוכיח "דבר מה נוסף" המעיד על כוונת השיתוף בנכס. אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד בהתאם לנסיבות המקרה שלך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com