הגשת תביעה על הטעיה

  • עיסקת מכר ללא הסכמה
    אבי | 29/05/2022 10:08

    שלום,

    במסגרת שיחה שנערכה במרץ 2021 מול נציג פרטנר – הנציג הציע לי שידרוג וקבלה של ראוטר משודרג ללא תוספת תשלום. שאלתי כמה פעמים בשיחה האם זה חינם והאם אין לי כל תוספת תשלום והנציג אמר בפרוש שאין עליו תוספת.

    להפתעתי גיליתי לאחרונה שאני מחוייב על הראוטר בסכום של 20 ש"ח כל חודש. התקשרתי לפרטנר לבדוק מה מהות החיוב – והנציגה הסבירה לי שמדובר בראוטר שרכשתי מהם ב36 תשלומים של 20 שח.

    הסברתי שמעולם לא הסכמתי לזה ולא אישרתי שום רכישה ואפילו וידאתי שאין כל תשלום נוסף על הראוטר. ביקשתי ממנה לברר בהקלטה של השיחות מה היה שם בדיוק. הנציגה בדקה וחזרה אלי ואמרה שאכן לא נאמר לי שאני רוכש את הראוטר. אך להפתעתי הציעה לי 3 אופציות :

    1.לבטל את הרכישה ולשלם כל חודש שכירות ראוטר ב 25 שח.

    2. לקנות נתב באופן פרטי ולהתחבר איתו בעלות 5 שח לחודש

    3. להמשיך בתשלומים של 20 ש"ח עד סיום התשלומים( עוד כשנתיים).

    כרגע לא הסכמתי לכלום הסברתי לה ושמדובר בהטעיה צרכנית. רק ביקשתי מה שהובטח לי בשיחה ראוטר ללא תשלום(+זיכוי על התשלומים ששילמתי עליו עד עכשיו) או הנחה שוות ערך.

    האם יש לי אפשרות לתבוע אותם? או מה כדאי לעשות?

    תודה רבה

    • הגשת תביעה על הטעיה
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/05/2022 10:08

      אפשר בהחלט להגיש תביעה

      אם מדובר במקרה שיטתי ואפשר לאתר עוד דוגמאות, הייתי ממליץ לנהל תביעה ייצוגית.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com