מס רכישה בהעברה לקרוב

  • החזר מס רכישה בעקובת הוצאת היתר בניה
    ערן | 28/05/2022 19:52

    אבא העביר לבנו חלק בקרקע שיש בה תוכנית מאושרת לבניה. הוצא היתר בניה תוך שנה וחצי. להבנתי אם זאת העברה רגילה אז מס הרכישה שהינו 6% ומקבלים החזר 1% במידה והיתר הבניה יוצא בזמן. האם הדבר חל גם על העברה לקרוב כלומר יחשבו שהמס היה צריך להיות 5% והקרב היה אמור לשלם שליש מ-5% ולא מ-6%. תודה

    • מס רכישה בהעברה לקרוב
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 01/06/2022 22:52

      שלום רב,

      מס הרכישה שיחול בהעברה בין קרובים יהיה שליש ממס הרכישה שחל במקרה רגיל ולכן גם במקרה זה יחושב השליש משיעור מס שח 5% ככל שעומדים בתנאים.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il