האם תלונת שווא מהווה עילת תביעה בלשון הרע?

  • שאלה
    תמר | 27/05/2022 10:26

    שלום

    האם תלונה שהוגשה נגדי [והיא שקר מוחלט] ללשכת עורכי הדין מוגנת מוכח אחד מסעיפי המשנה של סעיף 13 לחוק?

    תודה

    • האם תלונת שווא מהווה עילת תביעה בלשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 31/05/2022 14:33

      תמר שלום,

      כעיקרון, הגשת תלונה לגורם מוסמך מוגנת מפני תביעת דיבה.

      יחד עם זאת, ישנו חריג המדבר על תלונה שקרית. אציין כי ישנו הבדל גדול בין תלונה שנסגרה - מכל סיבה שהיא - לבין הוכחה כי התלונה שהוגשה הינה שקרית ומקימה עילת תביעה בלשון הרע.

      הרכיב שיש להוכיח בתביעת דיבה בגין תלונת שווא - בנוסף ליתר הרכיבים המשפטיים הרגילים שיש להוכיח בתביעה שכזו - הינו כי המתלונים ידעו שהם משקרים כשהגישו את התלונה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il