מענה לשאלתך

  • כניסת לדירה ללא רשותנו
    דייר | 26/05/2022 23:06

    שלום רב!
    אשתי ואני מתגוררים במעונות בהיותנו סטודנטים שהמכללה משכירה לנו. מדובר ממש בדירות להשכרה ולא מעונות כמו בחלק מהאוניברסיטאות בארץ.
    מס׳ פעמים שמנהלי המעונות נכנסים ומאפשרים לעובדי המעונות ולדיירים אחרים להכנס לדירתנו ללא רשות מאיתנו, וללא התרעה כלשהי. (באחת הפעמים היה פיצוץ בצנרת שהציפה את הקומה ומים נכנס לדירות. מנהלי המעונות נכנסו לדירה כאשר לא היינו בבית, והחליטו לנקות ולייבש את הדירות. במקרה אחר, נכנסו אנשי תחזוקה כאשר לא היינו בדירה וכלל לא ידענו על כך. רק בדיעבד, בשיחה מאוחרת עם אחד העובדים, אמרו לנו שראו שהדירה מלוכלת ולא נקיה. וברור לנו שנכנסו ללא רשותנו.).
    חשוב להדגיש שבחוזה אין סעיף מפורש בנוגע לכניסה לדירה שלא באישורנו.
    הסעיף היחיד שעלול ליהיות בעייתי בחוזה הינו:
    ״ההרשאה האמורה בכתב הרשאה זה אינה יוצרת יחסי שכירות ביני לבין המכללה ואין כוונה ליצור יחסים כאלה לפי הרשאה זו, וכי הוראות חוק הגנת הדייר (נוסח משולב), תשל"ב –1972( להלן: "חוק הגנת הדייר") לא תחולנה על הרשאה זו.״

    האם יש לנו עילה להתלונן/לתבוע את מנהלי המעונות? האם ניתן להתלונן על כך שפרטיותנו נפגעה?

    תודה רבה.

    • מענה לשאלתך
      עו"ד אלון הוכמן | 08/06/2022 13:29

      יש לראות את ההסכם המלא על מנת לתת תשובה