האם כינויי גנאי מהווים לשון הרע?

  • חסוי
    אל | 25/05/2022 22:51

    שלום.הייתי בטיול בחול הוזמנתי סיור דרך אחד מארגני הטיול הגדולים בארץ שם.המדריך לקח את הכסף ושבאתי להסעה הוא אמר לי בנוכחות כולם את שמנה תשבי מקדימה.אני באמת שמנה עקב מחלה אבל זה היה משפיל מאוד ויש עדים לכך.כל הטיול נהרס לי בגלל זה .גם כשביקשתי קבלה על הטיול הוא לא נתן ויש לי גם עדים .

    • האם כינויי גנאי מהווים לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 31/05/2022 14:29

      שלום,

      ראשית, צר לי על הסיטואציה שתיארת.

      שנית, על פניו נדמה כי יש לך עילת תביעה כנגד המדריך בגין דבריו. כעיקרון, הקביעה אם אמרה/ביטוי כזה או אחר מהווה לשון הרע נתון לשיקול דעתו של בית המשפט אשר קובע זאת בהתאם לאמות מידה אובייקטיביות. כלומר עצם זה שאת נפגעת ממה שנאמר לא בהכרח אומר שגם בית המשפט יקבע כי מדובר בלשון הרע.

      לאור פירוט האירוע, אני סבור שעומדת לך עילת תביעה וממליץ לך להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת התביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il