הפרדת כניסות לבנין משותף שהוגדר כמסוכן

  • הפרדת כניסות לבנין משותף שהוגדר כמסוכן
    נועה | 24/05/2022 23:20

    שלום

    אני הבעלים של דירה בבניין משותף בעל מספר כניסות, כשבכל כניסה כ 16 דירות. הבנין מוגדר כמסוכן כבר כשלוש שנים, אך הדיירים בבניין הינם מעוטי יכולת ברובם ואינם מקדמים את התיקונים הנדרשים. לא קיים ועד לבניין. חברת עמידר מחזיקה בערך ברבע מהדירות, אשר מפוזרות בין הכניסות השונות, ומוכנה להשתתף בסכום היחסי, אך לא תוביל פעולה כלשהי. מצב הבניין שונה מכניסה לכניסה, חלק במצב גרוע וחלק משופצות, אך הצו אינו מבחין בין הכניסות השונות, ולכן גם דיירי כניסה מסויימת, שדוקא דאגו למצב הבניין, לפחות בחלק הרלוונטי אליהם, מושפעים מהצו. האם ניתן להפריד בין הכניסות השונות בהתנהלות אל מול הרשויות על מנת להסיר את הצו רק בחלק מהכניסות? אם כן איך ניתן לבצע את המהלך? הכניסה הרלוונטית לדירה שלי מתוחזקת ברמה מינימאלית והליך סרת הצו עבורה צפוי להיות קל ובעלות נמוכה באופן יחסי. דיירי הכניסה אינם מעוניינים להשתתף בעלויות הכניסות האחרות שלא דאגו לתחזוקה הולמת לאורך השנים.

    אשמח לכל עזרה והכוונה

    תודה מראש

    נועה

    • הפרדת כניסות לבנין משותף שהוגדר כמסוכן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 08/06/2022 13:39

      שלום נועה,

      ככל שאין התיחסות להצמדת הרכוש המשותף לכניסות השונות ניתן לפנות למפקח על רישום המקרקעין בבקשה לקבוע כי עלויות התחזוקה יחושבו לגבי כל כניסה בנפרד.

      לאחר מכן יש להסדיר עניין זה מול העיריה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com