חידוד לשאלה

  • אי קבלת ימי חופשה כמתחייב בחוזה
    הדר | 24/05/2022 19:49

    שלום, התחלתי מקום עבודה חדש, אך לא נקלטתי בתקן של עובד פנימי, אלא כעובד חיצוני (ספק). בחוזה שקיבלתי מהחברה המעסיקה נרשם : "היקף משרה- משרה מלאה, או בהתאם לשעות עבודה כמקובל אצל הלקוח בו תוצב". בסעיף החופשה כתוב: "חופשה שנתית- הנך זכאי ל-17 ימי חופשה שנתית".שקיבלתי את התלוש הראשון ראיתי כי רשום: מ.חופש- 142.8 -הופתעתי כי אני עובדת משרה מלאה של 9 שעות ביום (מלבד חמישי-8.5 שעות) ולכן אני זכאית ל-153 שעות (הם בעצמם רשמו שזה לפי משרה מלאה/המקובל אצל הלקוח). גם אם הייתי עובדת במשרה מלאה של 182 שעות בחודש, עדיין הייתי זכאית ל-151 שעות (כפי שמקבלים העובדים הפנימיים במקום העבודה שלי). לכן לא הבנתי איך אני מקבלת 142 שעות? מגיע לי 17 ימי חופש לפי החוזה ו-142 מביא אותי לפחות מ-17 יום. פניתי אליהם וקיבלתי את התשובה: חישוב הזכאות נצברת לפי זכאות שנתית לפי 42 שעות שבועיות ולכן הכפולה היא 8.4 שעות לחודש. בניצול לעובדת- יש בדיקה של כל יום עבודה בהתאם לתקן של העובדת. חופשה בימים א-ד נרשמת כ-8.6 וחופשה ביום מקוצר-7.6. שאת טוענת שהחישוב 153 שעות, אנחנו לא מחשבים כך את החופשה. לא רק שאנחנו מחשבים כך את הצבירה, אלא גם כשאנו מנצלים חופשה אנו מנצלים לפי מסגרת הסוציאלית של יום חופשה= יום חופשה 8.6 שעות ויום חמישי 7.6 שעות ולא מנצלים 9 שעות כפי שהיא חושבת שצריך לצבור. לסיכום- זה לא משנה אם תצברי לפי 9 ותנצלי חופשה לפי 9 או תצברי לפי 8.4. כל מעסיק מגדיר ניצול בצורה שונה.לשון החוק הינה ימי חופשה ולכן אנו מנתחים לפי ממוצע בשבוע.

    1. האם מותר להם לעשות את זה? לא ברור לי איך היא רושמת לי שזה לא משנה. אם הוסכם 17 יום בחוזה, זה מה שמגיע לי. לא נראה לי שזה הגיוני שאקבל פחות ממה שמגיע לי. אם אצלם עובדים פחות, זה אצלם. לי מגיע לקבל את הימים לפי הימים שאני עובדת. זה פשוט נותן לי פחות מ-17 יום כפי שהם מחוייבים.

    2. היא כתבה "כשאנו מנצלים חופשה אנחנו מנצלים לפי מסגרת סוציאלית של יום החופשה= א"-ד' 8.6 שעות וחמישי 7.6 שעות. - לא הבנתי מה זה אומר? האם גם לסוציאליות מורידים לי פחות?תודה מראש!

    • חידוד לשאלה
      הדר | 26/05/2022 07:44

      אני עובדת בשכר גלובאלי (הימי חופשה מחושבים לפי שעות). תודה

    • חישוב ימי חופשה
      עו"ד ענבל תמם | 26/05/2022 10:52

      שלום רב,

      ימי החופשה הם עפי החוק ונצברים בהתאם לוותק שלך.

      כשאת מנצלת יום חופשה, הוא אמור לרדת ממכסת הימים בחופשה, כך שלא ממש הבנתי את החישוב של המעסיק.

      ככל שתצטרכי, אשמח לסייע גם בפרטי.

      יום נפלא

      בברכה,

      ענבל תמם, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      המשוט 6, יבנה
      טל': 050-2551800; מייל: inbalta2@gmail.com