מכירת נכס עם חריגות בניה

  • מכירת מגרש בנויי
    פיני | 21/05/2022 17:41

    במכירת מגרש עם בית שבחלקו מבנים לא מאושרים ,האם ניתן למכור ASIS והעירייה תאשר העברת בעלות בטאבו ,או שיידרשו פרוק המבנים, כתנאי לאישור לרישום בטאבו.

    • מכירת נכס עם חריגות בניה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/05/2022 15:26

      שלום פיני,

      במכירת נכס ובו חריגות בניה קיים, בין היתר, סיכון שהעיריה לא תאשר את העברת הזכויות ורישומן בטאבו עד להסדרת החריגה או הסרתה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מכירה בן יורשים
        פיני | 30/05/2022 11:59

        שלום לפני חודשיים לערך הסדרנו את רישום הטאבו על המגרש שירשנו 4 אחים, תחת הרישום ירושה 25% כל אחד.

        1.כעת אחד האחים רוצה לרכוש את שאר האחים , האם יש הקלות במכירה בן יורשים למרות שכבר נרשם בטאבו כל אחד וחלקו?

        כאשר העברנו על שמינו מההרוים ז''ל , לא דרשו בטאבו אישור מהעירייה (חובות חריגות בניה וכו) לצורך הרישום.

        2. האם מכירה כזאת בין האחים  מחוייבת בתשלום מס שבח?

        3. האם הרישום בטאבו ייתבצע כפי שהעבנו מההורים אלינו בלי סיבוכים של העירייה(חריגות בניה) כך שהאח שיקנהיוכל להמשיך להשתמש בכל מה שהיה קודם? ולהפוך לבעלים יחיד.