התמודדות מול תלונה שקרית

  • מה ניתן לעשות במקרה הבא שאלה דחופה
    אלמונית | 12/05/2022 08:05

    אדם התלונן כנגדי, המשטרה חקרה אותי גם על טענות אשתו , כביכול איימתי עליה וזאת למרות שנאמר לי שאשתו לא הגישה תלונה כנגדי.

    אתייחס כעת רק לטענות האשה שמשקרת שאיימתי על חייה- לא איימתי על אשת המתלונן בדבר. זו עלילה. וטענות שקר מצידה.

    מה אני יכולה לעשות בנדון?

    האם אני יכולה לתבוע הוצאת דיבה?

    האם אני יכולה להתלונן כנגדה במשטרה בעילה כלשהי? מה ניתן לעשות?  ואיזה אפשרויות עומדות בפני?

    תודה רבה

    • התמודדות מול תלונה שקרית
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/05/2022 07:56

      אלמונית יקרה, מבחינת הדין הפלילי את יכולה להגיש כנגד אותה אישה תלונה נגדית בגין מסירת ידיעה כוזבת בהתאם לסעיף 243 לחוק העונשין הקובע: "
      243. המוסר לשוטר או למי שמוסמך להגיש תביעה פלילית, ידיעה על עבירה כשהוא יודע שהידיעה כוזבת, דינו - מאסר שלוש שנים, ואם העבירה היא פשע - מאסר חמש שנים; ואין נפקא מינה אם הוגשה תביעה פלילית בעקבות הידיעה ואם לאו. מבחינת האפשרות לתבוע את האישה בגין לשון הרע, הרי שיש להפנות השאלה לפורום דיני לשון הרע אצלנו. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי